Gemeente Bronckhorst Openbare b en w besluitenlijst
Vergadering burgemeester en wethouders op 12 april 2011 Het college bestaat uit: H.A.J. Aalderink, burgemeester A. Baars, wethouder Mevr. D. Mulderije, wethouder P. Seesing, wethouder Mevr. J. Steffens, wethouder P. v. Gog, secretaris O-01A openbare besluitenlijst vergadering b en w d.d.: 5 april 2011 advies: vaststellen besluit: Conform vastgesteld.

O-02 A

ingekomen stukken Besluitenlijst college GS besluit: V.k.a. Aan nieuwe college van GS bloemetje sturen van college met felicitatie benoeming.

O-03 A

uitnodigingen Afscheidsvoorstelling en receptie Henk Raben dir. Amphion d.d. 2 mei 14.00 uur besluit: Burgemeester en wethouder Seesing zullen college vertegenwoordigen. Herdenkingswedstrijd Emiel Pardijs d.d. 7 mei 19.00 uur besluit: Burgemeester en wethouders Steffens en Seesing zullen college vertegenwoordigen.

B

C

Bronckhorst Voetbaltoernooi d.d. 28 mei tussen 10.00 en 15.00 uur Besluit: Burgemeester en wethouder Seesing zullen college vertegenwoordigen.

D

Legging eerste steen basisschool Het Hoge d.d. 20 april 11.00 uur Besluit: Wethouder Steffens verricht eerste steenlegging.

E

Collegebijeenkomst Achterhoek Agenda 2020 d.d. 19 april 13.00-15.00 uur Besluit: College zal bijeenkomst voltallig bezoeken.

O-04 A

intergemeentelijke aangelegenheden Samenwerkingsvisie DNA Besluit: College vindt de visie een goede basis voor een regiobrede discussie.


1

O-05

Raads- en cie-vergaderingen d.d.: april 2011 Besproken.

O-06

Rondvraag/onderlinge informatie uitwisseling wethouder Steffens meldt overleg schoolbesturen over scholen rond Halle wethouder Steffens meldt ontwikkelingen rond pilot Steenderen burgemeester geeft afspraken 4 mei herdenking weer wethouder Seesing meldt dat ivm de aanbesteding Regiotaxi de behoefte aan een onderzoek naar vervoerscombinaties voordat de aanbesteding plaatsvindt wethouder Seesing meldt ontwikkelingen SW (Soc.Werkvoorz.schap) bedrijven wethouder Seesing meldt samenwerkingsinitiatief van de bibliotheken wethouder Mulderije meldt stand van zaken Groen/Blauwe Diensten

O-07

Onderwerp: Bezwaarschrift niet vergoeden honorarium makelaar in het kader van toekenning planschadevergoeding Advies: - het advies van de commissie bezwaarschriften d.d. 14 maart 2011 overnemen en het bezwaarschrift van eigenaren Sterreweg 11 in Hengelo ontvankelijk en ongegrond te verklaren; - het bestreden besluit in stand te laten.

Ontwikkeling

Beslissing: Conform advies.

O-08 Ontwikkeling

onderwerp: Vrijwilligersdagen advies: 1. Kennis nemen van evaluatie 2. In 2012 (in gewijzigde vorm) vrijwilligersdagen organiseren

besluit: T.a.v. punt 1: conform advies T.a.v. punt 2: besluit het college dit voorstel te betrekken bij de TBB discussie

O-09

onderwerp: Subsidie 2011 Sensire Algemeen maatschappelijk werk advies: 1. In te stemmen met de uitvoeringsovereenkomst Sensire Maatschappelijk werk 2011 2. Sensire AMW voor 2011 een subsidie te verlenen van 364.474,48 euro 3. In te stemmen met de beleidsvoornemens voor 2011 4. De portefeuillehouder mevrouw J.I.M. Steffens te machtigen voor het tekenen van de uitvoeringsovereenkomst.

Ontwikkeling


2

besluit: Conform advies.

O-10

onderwerp: Actieve informatievoorziening woningbouw masterplannen Hengelo centrum en Vorden centrum. advies: 1. Instemmen met de actuele prioritering en temporisering van woningbouw in de masterplannen Hengelo centrum en Vorden centrum; 2. de gemeenteraad door middel van bijgevoegde actieve informatievoorziening informeren over de aanpassingen van woningbouw in de masterplannen Hengelo centrum en Vorden centrum.

Ontwikkeling

besluit: Aanhouden voor overleg met portefeuillehouder.

O-11

Onderwerp: Subsidie Achterhoek Bespaart 2010 Advies: 1. de heer Van der Lee de subsidie voor de energiebesparende maatregel uit te betalen op grond van de hardheidsclausule; 2. in gevallen die eveneens het uitbetalingsformulier te laat inzenden en verder voldoen aan de voorwaarden toch de subsidie uit te betalen. Besluit: T.a.v. punt 1 stemt college in met advies. T.a.v. punt 2 niet. In de plaats daarvan op het aanvraagformulier indieningstermijn melden.

Ontwikkeling

O-12

onderwerp: Verordening tegemoetkoming kosten kinderopvang gemeente Bronckhorst 2011 advies: 1. de raad voor te stellen de Verordening tegemoetkoming kosten kinderopvang gemeente Bronckhorst 2008 in te trekken en 2. de raad voor te stellen de Verordening tegemoetkoming kosten kinderopvang gemeente Bronckhorst 2011 vast te stellen.

Dienstverlening

besluit: Conform advies. In de TBB discussie wordt bezien of de extra boven wettelijke doelgroep gehandhaafd moet blijven.


3

O-13 Dienstverlening

onderwerp: Vaststellen wijzigingsplan Wildenborchseweg 14 in Vorden advies: Het wijzigingsplan `Buitengebied 2010; Wildenborchseweg 14 Vorden' ongewijzigd, ten opzichte van het ontwerp, vast te stellen.

besluit: Conform advies.

O-14

onderwerp: Integraal veiligheidsplan 2011-2014 (deel I), programma integrale veiligheid 2011-2012 (deel II) en prioriteiten politie 2011 en 2012. advies: 1. stelt de raad voor het Integraal Veiligheidsplan 2011-2014 (deel I) vast te stellen; 2. het programma Integrale Veiligheid 2011-2012 (deel II) in concept vast te stellen; 3. stelt de raad voor in te stemmen met de prioriteiten politie 2011 en 2012.

Dienstverlening

besluit: Aanhouden. I.o.m. portefeuillehouder raadsvoorstel voorbereiden.

O-15 Dienstverlening

onderwerp: Wijzigingsplan Buitengebied Beekstraat 11 Toldijk advies: 1. Wijzigingsplan `Buitengebied Beekstraat 11 Toldijk' ongewijzigd vast te stellen.

besluit: Conform advies.

O-16

onderwerp: Realisatie langparkeervoorziening De Bleek in Vorden advies: 1. In principe instemmen met de realisatie van de parkeervoorziening aan De Bleek in Vorden; 2. het opstellen van het definitieve ontwerp en de aanbesteding van de parkeervoorziening aan De Bleek in Vorden starten; 3. de verplaatsing van het milieuparkje tot 30.000,- euro te dekken uit de reserve afvalstoffen; 4. de definitieve gunning onder voorbehoud van instemming college doen.

Ontwikkeling

besluit: Conform advies.


4

O-17

onderwerp: Verzoek om afwijking bestemmingsplan `Vorden centrum en oost 1994' voor uitbreiding woning Ruurloseweg 39 in Vorden advies: Gelet op de bijzondere omstandigheden eenmalig en bij wijze van uitzondering voor dit bouwplan, middels toepassing van artikel 2.12, lid 1 sub a onder 1o Wabo, afwijken van de minimaal vereiste afstand (3 m) van het hoofdgebouw tot de zijdelingse perceelsgrens.

Dienstverlening

besluit: Conform advies.

O-18

onderwerp: Jaarlijkse huuraanpassing woningen advies: 1. De huurprijzen van woningen (verhuur voor onbepaalde tijd) per 1 juli 2011 te verhogen met het maximale huurverhogingspercentage van 1.3%; 2. Om privacyredenen bijlage 2 bij dit voorstel niet openbaar te maken.

Ontwikkeling

besluit: Conform advies.

O-19

onderwerp: Afronding nieuwe subsidiesystematiek advies: 1. In te stemmen met de nieuwe subsidieverdeling voor participatie-activiteiten ouderen en mensen met een beperking; 2. in te stemmen met de beleidsregel participatie-activiteiten voor ouderen en mensen met een beperking; 3. voor de ANBO een extra overgangsjaar hanteren; 4. de subsidie in principe voor 4 jaar vast te stellen onder voorbehoud van mogelijke bezuinigingen.

Ontwikkeling

besluit: Conform advies. De effecten kritisch blijven volgen om te voorkomen dat witte vlekken ontstaan.

O.20 Ontwikkeling

onderwerp: Bezwaar Yunio subsidies peuterspeelzalen advies: De bezwaren van Yunio tegen de toegekende subsidies voor peuterspeelzalen


5

voor de jaren 2009-2010 en 2011 overeenkomstig het advies van de commissie bezwaarschriften, ontvankelijk en ongegrond verklaren.

besluit: Aanhouden voor overleg met portefeuillehouder.

O.21

onderwerp: Budget Toekomstbestendig Bronckhorst advies: De detacheringsvergoeding voor de medewerker, die was ingepland voor het traject Toekomstbestendig Bronckhorst, in te zetten voor onkosten voor het traject Toekomstbestendig Bronckhorst (84.000,- euro).

Ontwikkeling

besluit: Conform advies.

Aldus vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 april 2011 De heer H.A.J. Aalderink, burgemeester De heer P.C.M. v. Gog, secretaris


6

---- --