Brouwerij Dubuisson wint Gouden Glas

12/04/2011 14:46

FIELD / URBAN COMMUNICATION

Cuvée des Trolls bekroond op het Internationaal Streekbierenfestival

Tijdens het uitreikingsgala van de Gouden Glazen op zaterdag 19 maart in Zwevegem viel Brouwerij Dubuisson in de prijzen. De bezoekers van het 10de Internationaal Streekbierenfestival verkozen haar Cuvée des Trolls tot beste bier in de categorie 'Beste Doordrinker'.

De Gouden Glazen worden jaarlijks toegekend door een publieksjury. De bezoekers van het Internationaal Streekbierenfestival stemmen telkens hun favoriete bier binnen vier categoriën. Op die manier verkiezen deze bierliefhebbers elk jaar 'de beste zoethouder', 'het beste voorzichtige degustatiebier', 'het best geprononceerde degustatiebier' en 'de beste doordrinker'. Het is in deze laatste categorie van vlot drinkbare bieren dat Brouwerij Dubuisson de winst binnen reef. Uit meer dan 100 streekbieren werd Cuvée des Trolls verkozen tot beste doordrinker.

In de brouwwereld hecht men heel wat waarde aan deze wedstrijd. Doordat het publiek de winnaar kiest, en niet een vakjury, krijgen de brouwers een zeer goed beeld van wat de markt verlangt.

Met de titel haalde brouwerij Dubuisson een mooie trofee binnen, alsook een pluche beer. Die beer staat symbool voor de wedstrijd "Beregoed Bier", die aan de basis ligt van 'de Gouden Glazen'.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel