Ingezonden persbericht


Persbericht

Bunnik, 12 april 2011

Eerste van vier BIM Roadshows van NPQ groot succes

NPQ CAD Solutions, ontwikkelaar en leverancier van hoogwaardige teken- en ontwerpsoftware voor elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties, heeft de eerste van in totaal vier BIM Roadshows achter de rug. Het evenement, dat op dinsdag 5 april in Locatie 78 georganiseerd is in Bunnik, telde meer dan 70 deelnemers.

NPQ had voor zijn eerste BIM Roadshow een aantal grote namen uit de installatiesector uitgenodigd om op het evenement te spreken. Mervyn Bodeving van VIAC Installatie Adviseurs bijvoorbeeld lichtte de projectaanpak en de rolverdeling tussen installatieadviseur en installateur toe. René van der Sluis van Loodsluis deed de ins en outs van de uitvoeringsfase van het BIM-project uit de doeken, waarbij ook Autodesk Revit MEP aan de orde kwam, en de door NPQ ontwikkelde routines om dit pakket optimaal in te zetten voor de Nederlandse markt, NPQ Flexline voor Revit MEP.

Marco van der Ploeg van bouwtechnisch adviesbureau ABT is expert op het gebied van BIM. Ook tijdens volgende edities van de roadshow zal hij zijn praktijkervaringen delen. Van der Ploeg: "Voor de meeste mensen staat Building Information Modeling voor het genereren van 3D-plaatjes. Maar BIM is natuurlijk veel meer: BIM heeft de integratie van ontwerpdisciplines en ketenintegratie als uitgangspunt, met als doel de overgang van initiatieffase naar ontwerp- en uitvoeringsfase en ten slotte naar service, onderhoud en zelfs sloop zo vloeiend en efficiënt mogelijk te laten verlopen." Cruciaal daarbij bleek CAD-software met 3D-ontwerpfunctionaliteit en constant geactualiseerde bestanden die centraal en gelijktijdig toegankelijk zijn voor alle betrokken partijen. "Op die manier creëer je optimale transparantie en minimaliseer je de faalkosten, die bij een bouwproject toch gemiddeld nog zo'n 11 procent bedragen", aldus van der Ploeg.

Voor organisator NPQ was de eerste roadshow een uitstekende gelegenheid om na te gaan in hoeverre BIM is doorgedrongen in met name de installatiesector. Elwin Herrebout, Marketing Manager van NPQ: "We hebben met zijn allen kunnen constateren dat BIM steeds meer aan bekendheid én aan belang wint. Dat merkten we tijdens de roadshow, maar ook in ons dagelijks werk. Naast installatieadviseurs zien wij steeds meer installateurs die ons benaderen voor informatie, trainingen, softwarepakketten als Revit MEP en onze methodiek NPQ Flexline."

Martin Pierik, Managing Director van NPQ, beaamt de toenemende belangstelling voor BIM. "Als je ziet dat zich twee keer zoveel deelnemers inschrijven voor de eerste roadshow als we verwacht hadden, en daarbij namen zitten als BAM Techniek, Heijmans, Kropman, Romijnders en Royal Haskoning, dan mag je gerust concluderen dat we met onze roadshow een zeer relevant evenement hebben neergezet. We kijken dan ook uit naar de volgende drie BIM Roadshows, waar we de deelnemers weer een aantal praktijkcases voorleggen en ze de gelegenheid bieden hun ervaringen te delen en nieuwe ervaringen op te doen".

Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos inschrijven voor de drie volgende roadshows in Rotterdam, Hilvarenbeek en Velp, op respectievelijk 24 mei, 8 september en 8 november. Aanmelden is mogelijk via www.BIMroadshow.nl

-----------------------------