Gemeente Bronckhorst Langparkeervoorziening aan De Bleek in Vorden

B en w besloten vandaag in principe in te stemmen met het realiseren van de langparkeervoorziening aan De Bleek in Vorden en de voorbereidende werkzaamheden (planvorming) te starten. De benodigde gronden voor de parkeervoorziening zijn inmiddels verworven. Op de locatie moet plek voor circa 85 parkeerplaatsen komen. In het masterplan Vorden Centrum is de realisatie van deze parkeervoorziening een belangrijk onderdeel. Het voorlopig ontwerp is al bij het vaststellen van het masterplan bekend gemaakt en wordt nu uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

Informeren
Het is de bedoeling dit najaar met de werkzaamheden aan De Bleek te beginnen. Tijdens de komende periode van verdere planvorming informeren we omwonenden en we stemmen de inrichting ook af met het Waterschap. Bij de werkzaamheden hoort ook verbreding van de weg De Bleek. Het parkeerterrein moet klaar zijn, alvorens met de geplande werkzaamheden in het centrumgebied kan worden begonnen. Goede bewegwijzering is een onderdeel van de totale ingrepen in het centrum van Vorden.

Milieuparkje
Het milieuparkje dat nu deels achter de supermarkt staat is te klein. De gemeente kijkt of een nieuwe plek voor het milieuparkje kan worden gevonden op het parkeerterrein.

Hengelo (Gld), 12 april 2011