Ingezonden persbericht


|Persbericht

PERSBERICHT

Deventer, 12 april 2011

Witteveen+Bos adviseert Noord-Brabant bij ontwikkeling duurzaam logistiek terrein

Witteveen+Bos gaat de provincie Noord-Brabant adviseren bij de planvorming rondom het Logistiek Park Moerdijk. Het Logistiek Park Moerdijk wordt een logistiek bedrijventerrein met een hoogwaardig, duurzaam en innovatief karakter. De opdracht bestaat onder meer uit opstellen van een Provinciaal Inpassingsplan, een exploitatieplan, een voorontwerp en een milieueffectrapport (MER), met als belangrijke taak de duurzaamheidsambities te verankeren in de ruimtelijke planvorming. De provincie Noord-Brabant geeft de ontwikkeling van het Logistiek Park Moerdijk een hoge prioriteit. Medio 2013 moeten de eerste bouwrijpe gronden uitgeefbaar zijn.

Het Logistiek Park Moerdijk krijgt een omvang van 150 hectare en moet verrijzen op een strategische locatie in de oksel van de A16 en de A17, direct naast het knooppunt Klaverpolder. Het park gaat zich uitsluitend richten op Value Added Logistics (VAL) en biedt geen ruimte aan zware industrie.

De door Witteveen+Bos voorgestelde werkwijze op basis van Systems Engineering (SE) sprak de provincie Noord-Brabant erg aan. 'Met behulp van SE integreert Witteveen+Bos civiele techniek, de totstandkoming van het voorontwerp, procesmanagement, duurzaamheid en omgevingsmanagement in één integraal werkproces', stelt Victor Coenen, die namens Witteveen+Bos is aangesteld als projectleider. 'Het Logistiek Park Moerdijk is een complex project, waarbij van vele puzzelstukjes een samenhangend geheel moet worden gesmeed. Het is van groot belang om alle keuzes in het planvormingsproces te verantwoorden en te documenteren. Alleen al om de haalbaarheid van het initiatief straks aantoonbaar te kunnen maken voor de Raad van State. SE helpt ons daarbij', aldus Coenen.

Witteveen+Bos heeft het stedenbouwkundig adviesbureau RBOI uit Rotterdam gevraagd om zijn deskundigheid in te brengen bij het uitvoeren van de opdracht. RBOI gaat zich met name bezighouden met het inpassingsplan en het beeldkwaliteitsplan. Daarnaast richt RBOI zich op de afstemming tussen deze documenten en het ruimtelijk ontwerp.

------


Ingezonden persbericht