Gemeente Utrecht

Toelichting op besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Bestemmingsplan Kop van Leeuwesteijn Zuid in volgende fase

Het college heeft ingestemd met het bestemmingsplan Kop van Leeuwesteijn Zuid. Dit bestemmingsplan heeft als doelstelling het mogelijk maken van de Park and Ride 'Hooggelegen' (P+R) aan de zuidwestkant langs de rijksweg A2. Om de Park and Ride bereikbaar te maken, zal ook een extra afrit vanaf de rijksweg A2 gerealiseerd worden. Een andere ontwikkeling binnen het plangebied is de (her)ontwikkeling van de hallen aan de Groenewoudsedijk. De hal aan de Groenewoudsedijk 6 komt op doordeweekse dagen vrij voor bedrijfsactiviteiten en in het weekend- en op feestdagen voor gebruik door de Utrechtse Bazaar. Ten behoeve van de Utrechtse Bazaar wordt een parkeergelegenheid gerealiseerd rondom de hallen.

Het gebied is globaal omsloten door de rijksweg A2 in het westen, Ds. Martin Luther Kinglaan in het noorden, Amsterdam-Rijnkanaal in het oosten en Taatsendijk/Martinus van Tyrusviaduct en Ortheliuslaan in het zuiden.

Het ontwerpbestemmingsplan Kop van Leeuwesteijn Zuid heeft van 10 juni 2010 tot en met 21 juli 2010 voor zienswijzen ter inzage gelegen. Er zijn in deze periode drie zienswijzen ingediend. Dit heeft geleid tot wijziging van het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan wordt nu ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.