Ingezonden persbericht


Groene primeur voor leasemaatschappij op AutoRAI

Athlon Car Lease schaft 100 Opels Ampera aan

Almere, 12 april 2011 - Als eerste leasemaatschappij in Nederland heeft Athlon Car Lease honderd exemplaren van de elektrisch aangedreven Opel Ampera besteld. De leasemaatschappij ondertekende daartoe op dinsdag 12 april op de AutoRAI een overeenkomst met Opel. De overhandiging staat symbool voor het streven van Athlon Car Lease om elektrisch rijden mogelijk te maken voor al haar klanten en leaserijders en past geheel binnen het programma Athlon Charged.

Elektrisch rijden is de toekomst
"De eerste aanvragen om een Opel Ampera te leasen, zijn al binnen. We verwachten dan ook dat de nu afgenomen honderd exemplaren snel een berijder zullen vinden", vertelt Marchel Koops, commercieel directeur van Athlon Car Lease. "De reden waarom we de Opel Ampera aanschaffen, is dat we als marktleider in Nederland proactief initiatieven nemen om elektrisch rijden in ons land te stimuleren. We zien echt toekomst in elektrisch rijden en steunen de plannen van de overheid hierin. Die wil in 2020 in totaal 200.000 elektrische auto's op de weg hebben. Naar onze mening kan dit een belangrijke bijdrage leveren in de strijd tegen de klimaatverandering, vooral als de elektriciteit duurzaam wordt opgewekt. Verder kan het leiden tot een betere luchtkwaliteit en minder geluidshinder."

Groot leasesucces verwacht
Freddy De Mulder, algemeen directeur bij Opel Nederland, voorspelt een groot leasesucces voor de Ampera. "Het is de enige elektrisch aangedreven auto met een uitbreidbare actieradius van meer dan vijfhonderd kilometer. Tel hierbij op dat de Ampera een volwaardige gezinsauto is die plaats biedt aan vier volwassenen en het verwachte succes is voor een groot deel verklaard. En hij rijdt daarbij ook zeer dynamisch. Vrijstelling van BPM, het niet hoeven betalen van wegenbelasting en geringe of geen fiscale bijtelling bij zakelijk gebruik zullen zeker ook een bijdrage leveren aan het succes. De echte winst is natuurlijk voor het milieu. We zijn dan ook verheugd over de samenwerking met Athlon Car Lease. Hoe meer Ampera's op de weg, des te beter dat is voor onze omgeving."

Eind dit jaar verschijnt de Opel Ampera op de markt. Athlon Car Lease verwacht de eerste exemplaren vanaf begin 2012 aan klanten af te leveren.

Athlon Charged
Athlon Car Lease werkt al sinds 2008 intensief aan de introductie van elektrisch rijden aan de hand van het programma Athlon Charged. Het doel is om klanten zoveel mogelijk te ontzorgen op het gebied van elektrisch rijden. Dat doet de leasemaatschappij in samenwerking met energieleveranciers, klanten en autofabrikanten waaronder Opel. Door ervaring en kennis te delen op het gebied van opladen, het gebruik van de auto en de bijbehorende kosten, is Athlon Car Lease in staat een goed totaalaanbod te ontwikkelen voor e-mobility - elektrische mobiliteit.

Over Athlon Car Lease
Athlon Car Lease Nederland is met 126.000 auto's marktleider op het gebied van autoleasing. Het bedrijf heeft als doel de meest klantgerichte leasemaatschappij van Nederland te zijn en heeft kwaliteit, klanttevredenheid en regionale betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Uit haar product- en dienstenaanbod komt duidelijk naar voren dat Athlon Car Lease als toonaangevende leasemaatschappij haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. De missie van Athlon Car Lease is dan ook 'het verduurzamen van mobiliteit'. Athlon Car Lease ontwikkelde bijvoorbeeld het Duurzaam Mobiliteitsplan met daarin een aantal producten en diensten die het mogelijk maakt wagenparken te verduurzamen. Bovendien biedt de leasemaatschappij tijdsbesparende en efficiëntere alternatieven voor het autogebruik.

Naast leasing biedt Athlon Car Lease verhuur aan via de eigen verhuurvloot, Rental Services. Athlon Car Lease Nederland heeft ruim 500 medewerkers in Nederland en is onderdeel van De Lage Landen International, een 100% dochter van de Rabobank. Het hoofdkantoor van Athlon Car Lease is gevestigd in Almere. Daarnaast heeft zij kantoren in Heerenveen, Alkmaar, Nieuwegein, Berkel en Rodenrijs en Eindhoven. Internationaal is Athlon Car Lease actief met kantoren in Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Polen, Portugal, Italië en Spanje. Meer informatie vindt u op: www.athloncarlease.nl.

EINDE BERICHT

Noot voor redactie,