FNV Bondgenoten

Vandaag heeft de rechter in Breda het faillissement uitgesproken over Taxi Govers. De rechtszaak was aangespannen door FNV Bondgenoten omdat het taxibedrijf keer op keer zijn afspraken niet na kwam. "De rechter gelooft niet meer in de sprookjes van Taxi Govers", was de reactie van een opgeluchte chauffeur.

"Ik ben heel blij dat er nu een slecht bedrijf van de markt is", zegt Marjan Broer, bestuurder van FNV Bondgenoten. De tachtig chauffeurs van Taxi Govers hoeven niet te vrezen voor langdurige werkloosheid. Broer: "Er is werk genoeg in de taxisector."

Geen salaris

Patrick IJpelaar, verantwoordelijk voor de financiën van Taxi Govers, en Caroline Govers, directielid, moesten vanochtend schoorvoetend aan de rechter toegeven dat ondanks eerdere beloftes , een gedeelte van het salaris van augustus nog steeds niet is betaald.

Er is zelfs geen enkele chauffeur die zijn salaris van de maand september heeft ontvangen. Ook hield het bedrijf wel pensioengeld in op de salarissen, maar droeg dit niet af aan het pensioenfonds.

Hoerastemming

De chauffeurs waren in een hoerastemming na de uitspraak. Zij zijn de dupe van het wanbeleid bij Taxi Govers. "De chauffeurs verkeerden de afgelopen weken in onzekerheid", zegt Broer. "We hopen nu dat een goed en fatsoenlijk bedrijf de werknemers van Taxi Govers overneemt en de cao taxi respecteert."

Word lid!

FNV Bondgenoten zet zich iedere dag in voor Gewoon Goed Werk. Dat kunnen we nog beter met jou hulp! Word ook lid en help de bond misstanden aan de kaak te stellen en de kwaliteit te verbeteren in de taxisector.

Bel voor meer informatie de klantenservice op werkdagen van 08:00 tot 17:30 op 0900 9690 (lokaal tarief).