Rijksgebouwendienst


Nieuw Belastingkantoor Doetinchem: slimme oplossingen

dinsdag, 12 april 2011

In opdracht van de Rijksgebouwendienst heeft Facilicom Services Group een nieuwbouw kantoor voor de Belastingdienst in Doetinchem gerealiseerd. Op 13 april opent staatssecretaris van Financiën, Frans Weekers officieel het nieuwe kantoorgebouw.
Nieuwe belastingkantoor Doetinchem

Nieuwe belastingkantoor Doetinchem

Het is voor het eerst dat de Rijksgebouwendienst (Rgd) bij de realisatie van nieuwe huisvesting koos voor publiek-private samenwerking (PPS) met één private partij die alle disciplines in huis heeft. Voordeel van een dergelijke aanpak is dat al bij het ontwerp en de bouw rekening kan worden gehouden met de onderhoudskosten in de exploitatiefasen.

Zo zijn er tal van slimme oplossingen ingebouwd die leiden tot een laag energieverbruik (een greencalcniveau van 187 en een EPC-waarde van 0,578). Ook zonneboilers, waterbesparende spoelinrichtingen en opvang van hemelwater dragen bij aan de duurzaamheid van het gebouw.

Het kantoorpand is een aanwinst voor de Rgd, ook door de toepassing van het concept 'Het Nieuwe Werken' en de toepassing van kunst in het gebouw.

Het project van het nieuwe kantoorpand betekent voor de Belastingdienst een samenvoeging van een tweetal kleinere regionale vestigingen en biedt ruimte aan circa 350 werkplekken voor circa 460 werknemers. Het project omvat tevens het ontwerp en de bouw van 120 parkeerplaatsen.
---