Ingezonden persbericht


Amsterdam, 12 april 2011


- PERSBERICHT -

FILM OVER LEVEN ANDRÉ HAZES IN DE MAAK

Producent Lemming Film verwerft de rechten op het levensverhaal van Nederlands bekendste volkszanger.

Vandaag hebben Rachel Hazes en creatief directeur Leontine Petit van Lemming Film de handtekening gezet onder het contract waarin overeenstemming bereikt wordt over de verfilming van het leven van André Hazes. Beide partijen zijn zeer verheugd over de aankomende samenwerking;

Leontine Petit: "André mag met recht de grootste volkszanger van de 20ste eeuw genoemd worden. Wij hadden al lange tijd het idee om een film over het leven van André Hazes te maken die recht doet aan zijn bijzondere karakter, zijn turbulente leven en zijn prachtige nummers. We voelen ons enorm vereerd dat we nu in samenwerking met Rachel Hazes daadwerkelijk vorm kunnen gaan geven aan de speelfilm"

Rachel Hazes over de samenwerking; "Ik ben diverse malen benaderd over een verfilming van het leven van André en ben heel blij dat ik in Lemming Film een partner heb gevonden waar ik veel vertrouwen in heb. Het was voor mij een lastige keuze omdat ik deze film maar één keer kan maken"

De verfilming is in de ontwikkelingsfase en de komende maanden zullen gebruikt worden om te bepalen wie de juiste scenarioschrijver, regisseur en cast zullen worden.

Leontine Petit: "Het wordt voor ons een enorme uitdaging om een acteur te vinden die André Hazes kan vertolken, natuurlijk hebben we al paar ideeën voor acteurs maar dat moeten we nog even voor onszelf houden".

Tot de grootste hits van André Hazes behoren: Eenzame Kerst (1976), Een beetje verliefd (1981), Ik meen 't (1985) en Wij houden van Oranje (1988). In 1999 maakte John Appel een indringend documentaire portret van de zanger, getiteld Zij gelooft in Mij.

Naar verwachting zal de film in 2013 opgenomen worden en in 2014 in de bioscoop te zien zijn.


- EINDE PERSBERICHT -