Waterschap Groot Salland

Waterakkoord tussen gemeente Staphorst en waterschap

Laatste wijziging: 12 april 2011

Op dinsdag 12 april ondertekenden wethouder Brand van de gemeente Staphorst en dijkgraaf Dijk van het Waterschap Groot Salland in het gemeentehuis het Waterakkoord Staphorst. Met dit akkoord is de onderlinge samenwerking op het gebied van water voor de komende jaren vastgelegd.

De samenwerking kenmerkt zich door een integrale benadering. Hiervoor werden er tussen gemeente en waterschap alleen structurele afspraken gemaakt over riolering en afvalwater. Daar komen nu ook afspraken over stedelijk grondwater en oppervlaktewater bij. Het gehele watersysteem wordt zo betrokken bij de afspraken over uitvoering en beleid. Concreet betekent dit dat er afspraken gemaakt worden over onder andere samenwerking bij het gezamenlijk meten in de riolering en zuivering, het realiseren van waterberging in stedelijk gebied en het gezamenlijk opzetten van het waterloket.

De samenwerking tussen de gemeente en het waterschap leidt tot kostenbesparing door het efficiënt inzetten en profiteren van elkaars kennis en ervaring. Zodoende kan het gezamenlijk doel van een duurzamer watersysteem gerealiseerd worden.

Waterakkoord Staphorst is het tweede akkoord tussen het waterschap en een gemeente. Het eerste waterakkoord werd op 9 maart 2011 ondertekend met de gemeente Dalfsen.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl