IJssellandziekenhuis

IJsselland haalt voorstelling `De Darmdialogen' op 13 april naar Isala theater

28 February 2011

De toneelvoorstelling `De Darmdialogen' toert vanaf maart langs de Nederlandse ziekenhuizen om aandacht te vragen voor darmkanker. `De Darmdialogen' is een humoristisch drama over darmen. Een vrolijke en informatieve voorstelling, vol lach, zang en dans met een duidelijke boodschap. Het stuk is geschreven door de bekende Nederlandse auteur Haye van der Heijden. Op woensdag 13 april haalt het IJsselland Ziekenhuis de voorstelling naar het Isala Theater in Capelle a/d IJssel om deze aan een breed publiek aan te bieden. Dit wordt mogelijk gemaakt door sponsoring van de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis.

Darmkanker
Maart is internationale darmkankermaand. De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) vraagt in samenwerking met artsen- en patiëntenorganisaties dit jaar aandacht voor darmkanker door middel van de toneelvoorstelling `De Darmdialogen'. Darmkanker is een ziekte die binnen de taboesfeer valt; mensen vinden het lastig om over de stoelgang te praten en zeker als ze er problemen mee hebben. Door middel van de `De Darmdialogen' willen artsen en patiënten het taboe doorbreken en stimuleren dat mensen met klachten tijdig naar de dokter gaan.

De voorstelling
`De Darmdialogen' is geschreven door auteur Haye van der Heyden en wordt gespeeld door Cystine Carreon, Han Oldigs en Ellen Pieters onder muzikale begeleiding van accordeonist Gert Wantenaar. `De Darmdialogen' is een humoristisch drama waarin hilarische verhalen en indrukwekkende liedjes elkaar afwisselen: `Hé buurvrouw, nog lekker ontlast vanochtend?' En: `Waar we het vandaag over hebben, kan ons allemaal overkomen. Jong en oud'. Tien aangrijpende dialogen over poep, darmpoliepen, alarmsignalen, doktersbezoek, onderzoek, samen ziek zijn en de dood. Kijk voor meer informatie over de voorstelling op www.darmdialogen.nl.

Speerpunt
Maag-, darm- en leverzorg, waaronder de behandeling van darmkanker, is het speerpunt van het IJsselland Ziekenhuis. Met behulp van sponsoring van de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis wordt het mogelijk om de voorstelling in het Isala Theater aan een groot publiek aan te bieden.

Kaarten
edereen is van harte welkom om de voorstelling bij te wonen. Wilt u de voorstelling gratis bezoeken? Dan kunt u vanaf 1 maart kaarten halen bij de kassa van het Isala theater. U kunt ook kaarten laten klaarleggen via e-mailadres: info@remove-this.isalatheater.nl of via tel.nr. (010) 458 6400.


---