Gemeente Dongeradeel


Wandeltesten

In het kader van de Nationale Sport Week worden er Fit-Wandeltesten in Dokkum, Harkema, Hurdegaryp, Oudwoude en de Westereen georganiseerd.

Hoe fit bent u? Bent u ook benieuwd naar uw conditie? Wilt u weten hoeveel u aankunt, zodat u niet te hard van stapel loopt? Doe dan de wandeltest en krijg een op maat gesneden advies. Een gezondheidscheck en een voedingsadvies zijn ook mogelijk. Geheel vrijblijvend en onder professionele begeleiding van verpleegkundigen en een arts.

Wandeltest en gezondheidscheck

Tijdens de test wandelt u individueel twee kilometer in een zo hoog mogelijk en gelijkmatig tempo. Na afloop wordt uw hartslag gemeten. Op basis van uw hartslag, gecombineerd met de gelopen tijd, uw lichaamsgewicht en lengte, wordt uw fitheidsindex berekend. Hierna krijgt u advies over hoe u fit blijft met wandelen en welke manier van bewegen het beste bij u past.

Gezondheidscheck
U kunt uw cholesterol, bloedsuiker en bloeddruk laten meten door een verpleegkundige en advies krijgen van een diëtiste. De gehele test duurt ongeveer een uur. De wandeltest en gezondheidscheck worden georganiseerd door Stichting Welzijn 'Het Bolwerk', in opdracht van de vijf gemeentes, en in samenwerking met Thuiszorg Het Friese Land.

Voor wie?

Bent u 25 jaar of ouder en woont u in de gemeente Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland ca. of Tytsjerksteradiel, dan bent u van harte welkom deel te nemen aan de wandeltest. De kosten zijn EUR 7,50 per persoon. U krijgt koffie of thee en de nodige informatie over wandelen en gezonde voeding.

Waar en wanneer

Dokkum
Woensdag 13 april, 15:00-20:00 uur, voetbalveld Be Quick, Sportpark Tolhuispark, Tolhuispark 3 ;
Harkema
Vrijdag 15 april, 15:00-20:00 uur,voetbalveld VV Harkema-Opeinde, Sportpark de Bosk, de Bosk 22
Hurdegaryp
Maandag 18 april, 15:00-20:00 uur, VV Hurdegaryp, Sportpark de Warren, Jintewarren 6
Oudwoude
Dinsdag 19 april, 15:00-20:00 uur voetbalveld VV WTOC, Swartewei 9 De Westereen
Woensdag 20 april, 15:00-20:00 uur, voetbalveld VV Zwaagwesteinde, sportpark de Wieken, Sportlaan 4

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan de wandeltest? Aanmelden kan tot twee weken voor de test bij Stichting Welzijn 'Het Bolwerk' via (0519) 292 223 en/of e-mail r.hes@het-bolwerk.euGraag aanmelding vóór 30 maart voor Dokkum,
1 april voor Harkema, 4 april voor Hurdegaryp, 5 april voor Oudwoude en 6 april voor de Westereen.

Vermeld wel:
o uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer; o de locatie waar u de wandeltest wilt doen;
o eventueel met uw voorkeurstijd: 15.00 -17.00 uur of 17.00 - 19.00 uur.

Voorafgaand aan de test ontvangt u schriftelijk bericht van ons op welk tijdstip u wordt verwacht.