Algemene Onderwijsbond

24-03-2011

Informatiebijeenkomst over bezuinigingen in het speciaal (basis)onderwijs

De aangekondigde bezuiniging van totaal 300 miljoen op passend onderwijs heeft desastreuze gevolgen voor het speciaal onderwijs die al op korte termijn merkbaar zullen zijn in de personele bezetting en formatie.

Uw werkgever heeft voor de zomervakantie 2011 beslissingen genomen ten aanzien van de omvang van de formatie en het aantal RDDF-plaatsingen (en voorziene ontslagen). Omdat wij veel vragen van leden werkzaam in het speciaal onderwijs krijgen, organiseren wij een bijeenkomst op woensdag 13 april 2011 in Amsterdam.

Daarnaast kan vorenstaande voor u gevolgen hebben en vragen opleveren zoals:
o Wat doet de AOb om zich te verzetten tegen de bezuinigingen? o Stel, er wordt mij een functie in het VO aangeboden? Waar moet ik op letten?
o Ik krijg een andere functie aangeboden verder van mijn woonplaats. Mag ik weigeren? Wat zijn mijn rechten?
o Ik word in het RDDF geplaatst. Wat zijn mijn rechten en plichten? o Als ik werkloos word, waar heb ik dan recht op? Hoe zit het dan met mijn pensioenopbouw?

Op deze en andere vragen wil de AOb zijn leden werkzaam in het speciaal (basis)onderwijs (dus ook VSO die onder CAO PO vallen) antwoorden geven. Ook willen wij nadrukkelijk, klassen- en onderwijsassistenten, P(G)MR-leden, stafmedewerkers P&O en directeuren die lid zijn van de AOb en die te maken krijgen met deze bezuiniging, uitnodigen.

Woensdag 13 april 2011, van 15.30 - 17.30 uur, inloop vanaf 15.00 uur. Aristo Zalen, Teleportboulevard 100, 1043 EJ Amsterdam. (nabij NS station Amsterdam Sloterdijk)

Aanmelding via e-mail: rayon.noordwest@aob.nl
Daarbij vermelden lidnummer, of bevestiging van lidmaatschap (als net lid bent geworden), naam school en functie.
De voorlichtingsbijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor leden. U kunt deelnemen als u vooraf lid wordt via onze website of telefonisch 0900-4636262.
Via de website kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief PO. Zo blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen.
In verband met de zaal verzoeken wij u zich vóór 10 april aan te melden, per e-mail.