Gemeente Doetinchem

Doetinchem verwelkomt eerste bedrijf op Stationspoort

Persbericht, 30 maart 2011

Op woensdag 13 april opent de Belastingdienst officieel haar deuren op de kantorenlocatie Stationspoort. De gemeente Doetinchem feliciteert de Belastingdienst met het nieuwe onderkomen en is blij het nieuwe rijksgebouw op deze locatie te mogen verwelkomen. De centraal gelegen kantorenlocatie in Doetinchem heeft daarmee haar eerste gebruiker.

Wie langs het OV-station van Doetinchem rijdt, ziet achter de bussen het nieuwe kantoor van de Belastingdienst. Een centrale locatie nabij de snelweg, het openbaar vervoer en het centrum.

Doetinchem als centrumgemeente
Met Stationspoort heeft de gemeente Doetinchem een kantorenlocatie van formaat in handen. Er worden verschillende gebouwen ontwikkeld met in totaal circa 30.000 m2 vloeroppervlak. Naast de belastingdienst zijn al twee andere kantoren in aanbouw. De komende tien jaar kan hier aan de regionale vraag naar kantoorruimte worden voldaan. De functie van Doetinchem als centrumgemeente wordt hiermee verder versterkt.

Officiële opening
Als gastheer van de gemeente Doetinchem zal burgemeester Kaiser woensdag 13 april de staatssecretaris ontvangen, waarna de officiële opening van het pand door Facilicom en de Belastingdienst wordt verzorgd.