Gemeente Oirschot

Wat is een depressie en hoe ga je er mee om?

Â

Lezing huisarts Ruud Wittgen op 13 april in Eersel

Â

Iedereen voelt zich wel eens somber of ziet het niet meer zitten. Soms blijft die somberheid echter lange tijd bestaan. Er kunnen allerlei klachten bijkomen, zoals: moeite met slapen, eetproblemen, vermoeidheid of last van schuldgevoelens. Dan kan er sprake zijn van een depressie.

Â

Heel wat mensen krijgen te maken met een depressie. Het is een veelvoorkomende aandoening die mensen op alle leeftijden kan treffen. Een depressie heeft een grote invloed op het dagelijks leven. Toch praten mensen er niet gemakkelijk over en blijven vaak rondlopen met allerlei vragen. Daarom organiseren de Kempengemeenten, het POZOB, Binnen en Maatschappelijk Werk DommelRegio een lezing over depressie.

Â

De lezing vindt plaats op woensdag 13 april, 19.30 uur, in gezondheidscentrum Dolium, Gebint 1b te Eersel. De bijeenkomst duurt tot 21.30 uur. Huisarts Ruud Wittgen begint met een inleiding over depressie. Daarna beantwoordt hij uw vragen, samen met een GgzE-preventiewerker van Binnen en een maatschappelijk werker van Maatschappelijk Werk DommelRegio. Ook is er iemand aanwezig die zelf heeft ervaren wat het is om een depressie te hebben en daarover vertelt.

Â

U hoeft zich van tevoren niet op te geven voor de lezing. De toegang en koffie en thee zijn gratis.