Provincie Overijssel

Gedeputeerde Abbenhues ontvangt 'Hellehonden'

4 april 2011

Gedeputeerde Carry Abbenhues neemt 13 april 2011 in het Seminar te Zenderen de thriller 'Hellehonden' in ontvangst. 'Hellehonden' is de nieuwste thriller die vader Jan Terlouw en dochter Sanne hebben geschreven. Het boek is uniek door de QR-codes die in en op het boek staan.

'Hellehonden' is onderdeel van het project Langs Heilige Huisjes van het Twents Bureau voor Toerisme en is gesubsidieerd door de provincie Overijssel. Op 13 april 2011 wordt 'Hellehonden' feestelijk gepresenteerd en wordt tegelijkertijd de bijbehorende website gelanceerd.

In deze Twentse Da Vinci Code komt het speurdersduo Reders & Reders, in hun zoektocht naar de moordenaar, langs het lokaal religieus, historisch erfgoed van Twente. Door de QR-codes in te scannen, komt de lezer op een website met meer informatie over de Twentse locatie waar het verhaal zich op dat moment afspeelt. Een QR-code is een tweedimensionale streepjescode. Door middel van een programma op de telefoon (smartphone) kan de code worden gescand en word je doorgelinkt naar een website.
Op het omslag van het boek staat een QR-code, die leidt naar een interview met Jan en Sanne Terlouw.

Hellehonden is deel 6 uit de Reders & Redersreeks van Jan en Sanne Terlouw.