Gemeente Kapelle

Wethouder Damen start bouw âPomonaâ in Kapelle

Op woensdag 13 april 2011 geeft wethouder Damen van de gemeente Kapelle, samen met een toekomstige bewoner, het officiële startsein voor de bouw van het stijlvolle appartementencomplex 'Pomona' aan de Biezelingsestraat in Kapelle. Op deze locatie stond in het verleden een statige villa met deze naam van de Romeinse godin van de boomvruchten.

RWS partner in wonen en Marsaki ontwikkelen dit complex dat onderdak biedt aan 22 comfortabele appartementen. Dit zijn tien koopappartementen, waaronder drie penthouses, en twaalf huurappartementen. Twee groepswoningen inclusief zorginfrastructuur voor cliënten van SVRZ komen op de begane grond.

Fraai wooncomplex met twee gezichten
Het appartementencomplex bestaat uit vier aparte gebouwen van drie woonlagen die via een transparante corridor met elkaar verbonden zijn. âPomonaâ is zowel aan de Biezelingsestraat als aan het Groenewoud gelegen. Vanaf beide straten is er toegang tot de centrale entree met lift en trappenhuis. Architecten Alliantie uit Goes heeft het complex ontworpen. De architectuur is een combinatie van traditioneel en vernieuwend, door rode bakstenen in de gevels en een gebogen dakconstructie met een eigentijdse uitstraling. De Kok Bouwgroep uit Bergen op Zoom gaat âPomonaâ bouwen. De directe omgeving rondom âPomonaâ krijgt een mooie groene inrichting met voldoende parkeergelegenheid aan het Groenewoud.

In de volgende editie van de Scheldepost treft u meer informatie aan over het kopen en huren van de appartementen van âPomonaâ. Ook kunt u terecht op www.pomona-kapelle.nl.