Rechtbank Amsterdam


Voortgang strafzaak tegen Wilders vanaf 13 april

Amsterdam, 5 april 2011 - De strafzaak tegen de heer Wilders gaat op woensdag 13 april verder met het horen van drie getuigen en op vrijdag 15 april - mogelijk - met het niet- ontvankelijkheidsverweer van de verdediging, de reactie van het Openbaar Ministerie en het laatste woord. Op 2 mei volgt dan naar verwachting de beslissing van de rechtbank op dit verweer. De zittingen beginnen om 9.00 uur en vinden plaats in de rechtbank Amsterdam, Parnassusweg 220, ingang toren E.

Voorzieningen publiek
Het publiek kan de regiezitting in de rechtbank volgen via een rechtstreekse videoverbinding in een naast gelegen zittingszaal. Hier zijn 100 plaatsen beschikbaar. Het is niet mogelijk om plaatsen te reserveren. Degenen die het eerst komen mogen het eerst naar binnen, tot het aantal beschikbare plaatsen is vergeven. Iedereen wordt om veiligheidsredenen gefouilleerd bij de ingang en men dient zich te kunnen legitimeren. De zaal gaat om 08.00 uur open. Het is verboden om zonder toestemming in het gerechtsgebouw te filmen, fotograferen en geluidsopnamen te maken. De zittingen wordt in zijn geheel opgenomen door de NOS en worden in ieder geval uitgezonden op Journaal 24 via www.NOS.nl.

Voorzieningen pers
Ook voor journalisten is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (vooralsnog een persoon per medium). Men dient zich tijdig te accrediteren. De plaatsen voor de pers in de zittingszaal of op de perstribune worden toegewezen door de rechtbank. In verband met de grote belangstelling geldt een strikt toewijzingsbeleid. Men dient in het bezit te zijn van een geldige perskaart.
De perskamer op de rechtbank aan de Parnassusweg is als werkruimte beschikbaar voor de media; er is hier directe verbinding met de zaal.

Accreditatieregeling
De pers dient zich aan te melden door middel van aangehecht accreditatieformulier. De accreditatie sluit op vrijdag 8 april. Let op: de accreditatie geldt voor alle zittingsdagen van de inhoudelijke behandeling (ook hier nog niet genoemde data). Op maandag 11 april maakt de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank na 15.00 uur bekend welke media worden toegelaten tot de zittingszaal en/of de perstribune.

Audiovisuele media
De NOS verzorgt de poolregeling. Na afloop van de zitting en de uitspraak mogen geaccrediteerde radio- en televisieverslaggevers interviews houden in de rechtbank. Let op: De gegevens van de camera- en geluidsman moeten daarvoor worden opgegeven op het accreditatieformulier.
In verband met de orde in de rechtszaal is het ANP aangewezen als fotopool voor foto's in de zaal bij aanvang van de zitting. Fotografen die na afloop van de zittingen foto's willen maken in het openbare gedeelte van het gerechtsgebouw, dienen zich ook te accrediteren.

Inlichtingen
Voor overige informatie kunt u bellen met afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam: 020 - 541 2882.

ACCREDITATIEFORMULIER VOOR DE PERS
Inhoudelijke behandeling zittingen zaak tegen Geert Wilders

Naam:
Naam medium:
Type medium (radio, krant, weekblad, televisie):
Nummer (politie)perskaart:
Telefoon:
E-mailadres:

Brengt een SNG wagen mee: JA/NEE

Interviews na afloop van de zitting

Naam cameraman:
Nummer (politie)perskaart: Naam geluidsman:
Nummer (politie)perskaart:

Uiterlijk donderdag 8 april mailen naar afdeling Voorlichting & Communicatie rechtbank Amsterdam:
info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl

Nadere informatie over de poolregelingen:

Televisie
De NOS verzorgt de poolregeling. Vertegenwoordigers van radio en televisie dienen zich hiervoor aan te melden bij de afdeling productie van de NOS journaal.productie@nos.nl, tel. 035 677 8052.

Fotografie
In verband met de orde in de rechtszaal is het ANP aangewezen als fotopool voor foto's in de zaal bij aanvang van de zitting. Voor afname van beeld kan contact worden opgenomen met ANP Photo ( tel: 070 41 41 350).

ANP Foto stelt drie foto's beschikbaar voor alle media (2 liggend/ 1 staand). De foto's komen beschikbaar via
ftp.anp-photo.com. Inloggegevens: login: pool-algemeen / wachtwoord: stuart.

Bronvermelding is absoluut verplicht. Foto's mogen niet worden (door)verkocht. De creditline moet zijn: ANP NAAM FOTOGRAAF/BRONVERMELDING VERPLICHT/NO ARCHIVES/NO SALES

Bron: Rechtbank Amsterdam Datum actualiteit: 5 april 2011 Naar boven