Twynstra Gudde partner van World Foresight Forum

Persbericht van Twynstra Gudde

Twynstra Gudde is één van de partners bij het World Foresight Forum (WFF) dat plaatsvindt van 13 tot en met 15 april 2011. Op het WFF gaan internationale leiders vanuit verschillende achtergronden met elkaar in gesprek over het overkoepelende thema 'a secure and sustainable world for future generations'.

Samen met wereldleiders en invloedrijke personen uit het bedrijfsleven, de politiek, overheden, de wetenschap en andere relevante organisaties willen we antwoorden formuleren op de wereldwijde uitdagingen die onze welvaart, veiligheid en ons welzijn kunnen bedreigen.

In de kern is veiligheid het hoofdthema van het World Foresight Forum. Er wordt onder andere ingegaan op de vraag welke (inter)nationale strategieën opportuun zijn om antwoord te kunnen geven op veranderende geopolitieke verhoudingen, schaarse grondstoffen en klimaatverandering. Ontwikkelingen die kunnen doorwerken op de veiligheid van landen. De overstromingen in Australië maar ook de gebeurtenissen in het Midden-Oosten zijn hier goede voorbeelden van.

Twynstra Gudde gaat zich profileren als expert op het vlak van onzekere risico's, watergovernance, nationale veiligheid en radicalisering. Onderwerpen waarover Twynstra Gudde 'state-of-the-art' kennis heeft. Per onderwerp is een zogeheten issuebrief opgesteld welke uitnodigen om verder met ons van gedachten te wisselen.

Het WFF vindt van 13 tot en met 15 april 2011 plaats op en rond het Lange Voorhout in Den Haag onder het motto 'we think - we speak - we act'. In totaal zullen meer dan 200 internationale sprekers hun visie op het thema 'secure and sustainable homelands for future generations' geven. Sprekers zijn onder andere oud-premier van Nederland Jan Peter Bakenende, Cheng Siwei, José Maria Aznar en Luc Gnacadja.

Links:
http://www.twynstragudde.nl



Razende Robot Reporter