Gemeente Enschede

Palmpasen op kinderboerderij De Wesseler

Lentefeest voor kinderen

Op woensdag 13 april van 13.30 - 15. 00 uur halen kinderen van 4 tot 12 jaar op kinderboerderij De Wesseler de lente in huis. Want het is weer tijd voor Palmpasen! Natuurlijk mogen de zelfgemaakte Palmpaasstokken daarbij niet ontbreken. Op deze woensdagmiddag kunnen de kinderen onder begeleiding van de enthousiaste medewerkers van de kinderboerderij hun lentestokken weer mooi gaan versieren met broodhaantjes, slingers en nog veel meer!

Palmpasenoptocht
Op zondag 17 april om 10.30 uur verzamelen alle kinderen zich bij kinderboerderij De Wesseler voor de beroemde Palmpasenoptocht. Zij maken een rondwandeling door de wijk en verrassen daarna de senioren van de Borgstede met een bezoekje. Na afloop ontvangt ieder kind met een zelfgemaakte Palmpaasstok een leuke verrassing. Dit wordt mede georganiseerd door Alifa (de Magneet), speeltuin Tuindorp en 't Polboske en natuurlijk door kinderboerderij De Wesseler. Een smakelijke lentestok
Palmpasen is een echt lentefeest voor kinderen; daarom heeft kinderboerderij De Wesseler weer vele stokken klaargelegd om er fraai versierde Palmpaasstokken van te maken. Eerst worden de stokken mooi versierd. Daarna kunnen de kinderen er versieringen aan hangen en als bekroning hoort er in de top natuurlijk zo'n smakelijk haantje van brood. Het broodhaantje was al in de Romeinse tijd een symbool van vruchtbaarheid en werd toen ook al speciaal voor kinderen gebakken. Tegenwoordig dragen nog steeds vele kinderen hun Palmpaasstok triomfantelijk rond in vele landen.
Ook op de kinderboerderij verwacht men een grote belangstelling van de Enschedese jeugd!

Hoe en wat?
De Palmpasenactiviteit op woensdag 13 april van 13.30 - 15. 00 uur is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar; de kleintjes van 4-6 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene.
Voor drinken wordt gezorgd en deelname is gratis. Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met kinderboerderij De Wesseler, aan de Wesselerweg 15a in Enschede Zuid. Het telefoonnummer is 053 4770723