Gemeente Pekela


Basisscholen Pekela strijden om plaatsen regiofinales

Op woensdagmiddag 13 april 2011 wordt op het burgemeester Boekhoven Sportpark in Nieuwe Pekela het jaarlijkse gemeentelijke schoolvoetbaltoernooi voor alle kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen uit Pekela gehouden.

Het toernooi duurt van 13.30 â 17.00 uur en wordt georganiseerd door de SchoolSportCommissie in samenwerking met Pekela 2000. De winnaars van dit toernooi mogen meedoen aan de regiofinales.

Er wordt gespeeld in drie categorieën, namelijk jongens elftallen (vier teams), jongens zeventallen (acht teams) en meisjes zeventallen (twaalf teams). In vergelijking met voorgaande jaren valt vooral het grote aantal meisjesteams op. In verschillende poules wordt in wedstrijden van 2 x 12 minuten gestreden voor een plek in de regiofinales.

Alle basisscholen uit de gemeente Pekela zijn vertegenwoordigd op het toernooi, waarbij de wedstrijdleiding in handen is van Pekela 2000. Net als voorgaande jaren zal er veel inzet en strijd zijn om de felbegeerde plaatsen bij de regiofinales te bereiken.

De prijsuitreiking zal gedaan worden door een speler van BV Veendam. Zij stellen tevens een aantal leuke prijzen beschikbaar voor de winnaars. Alle (groot)ouders, verzorgers, klasgenoten, vrienden en andere belangstellenden worden uitgenodigd om te komen kijken naar al het voetbaltalent dat rondloopt in Pekela.
Â