Gemeente Delfzijl

Feestelijke afsluiting project B(l)oeiende bosranden

Scouting Fivelgroep-Eemsmond, Landschapsbeheer Groningen en de gemeente Delfzijl sluiten woensdagmiddag 13 april het project `B(l)oeiende bosranden' feestelijk af met het planten van een rode beuk.

Op een mooie open locatie midden in bos van Tuikerwerderrak geven kinderen van de scouting, wethouder Mahmut Kapten en directrice Jacquelinge de Milliano van Landschapsbeheer de boom een mooie plek om te groeien.

Stichting Landschapsbeheer Groningen heeft samen met de gemeente Delfzijl en Scouting Fivelgroep-Eemsmond voor het bos in Tuikwerderrak een bosplan opgesteld in het kader van het project B(l)oeiende bosranden. Het beheer van bosranden gaat nog gewoon door. Ook in Woldendorp loopt dit project samen met vrijwilligers en de ijsbaanvereniging. In dit bos vinden nog verschillende activiteiten plaats die voortkomen uit het project `B(l)loeiende bosranden'. Doelen van dit project zijn onder andere het verhogen van de natuur- en belevingswaarde van de dorpsbossen en een betere inpassing van het bos in het omliggende landschap.

Na het planten van de beuk in Tuikwerderrak volgt een actief gedeelte bedacht door de kinderen van de scouting. Ze hebben namelijk een avontuurlijke route uitgezet, waar de wethouder en de directrice een klein gedeelte van gaan lopen. In het clubgebouw scouting staat na afloop voor iedereen een drankje klaar.