Wereldleiders bijeen op het Haagse schelpenpad

Persbericht van World Foresight Forum Foundation

Den Haag, 12 april 2011 - Den Haag maakt zich op voor het begin van het World Foresight Forum (WFF), een nieuwe wereldtop waar leiders vanuit de politiek, de wetenschap en het bedrijfsleven bij elkaar komen om mondiale problemen aan te pakken. Vanaf morgenmiddag zullen zij in paviljoens op het schelpenpad van het Lange Voorhout drie dagen lang op zoek gaan naar manieren om gezamenlijk een veilige en duurzame wereld voor toekomstige generaties te bewerkstelligen.

Voor het World Foresight Forum, in de volksmond ook al 'Davos achter de duinen' genoemd, zijn leiders vanuit de hele wereld afgereisd naar Den Haag. Hun doel is om gezamenlijk te gaan werken aan een geïntegreerde, internationale aanpak van mondiale kwesties zoals de wereldwijde financiële crisis, schaarste, demografische verschuivingen en klimaatverandering. De deelnemers vormen een zeer gem(ee)leerd gezelschap: van CEOs van diverse multinationals en drie ex-premiers, tot vooraanstaande atoomgeleerden, ecologen, militairen, schrijvers en een New Yorkse politieluitenant.

De top is georganiseerd rondom zes kernthema's: ecologie, demografie, technologie, economie, veiligheid en cultuur. Volgens WFF-voorzitter Joel Wyler hebben deze kernthema's een enorme invloed op de stabiliteit en duurzaamheid van onze wereld en het welzijn van haar burgers. "De recente gebeurtenissen in het Midden-Oosten en Japan laten zien dat een samenhangende, internationale aanpak nodig is voor de enorme uitdagingen die voor ons liggen", aldus Wyler. "Daarom moeten partijen vanuit de politiek, de wetenschap en het bedrijfsleven met elkaar in gesprek over de uitdagingen van de 21ste eeuw."

Prominente sprekers aan het Lange Voorhout
Sprekers van eigen bodem die van 13 tot 15 april 2011 hun visie zullen uitdragen zijn onder anderen Jan Peter Balkenende en Ivo Opstelten. Ook meer dan 100 buitenlandse sprekers komen aan het woord, waaronder José María Aznar (oud premier van Spanje), Wolfgang Schüssel (oud bondskanselier van Oostenrijk), Peter Sutherland (Chairman Goldman Sachs International), Luc Gnacadja (Executive Secretary, UN Convention to Combat Desertification) en Tom Ridge (voormalig Secretary of Homeland Security, USA).

Het World Foresight Forum past daarmee in de rij van internationale fora zoals het World Economic Forum in Davos en de Munich Security Conference. Waar 'Davos' zich richt op mondiale economische problematiek, en 'München' op defensie, richt het WFF zich op een veilige en duurzame wereld voor toekomstige generaties.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.worldforesightforum.org/Convention/Speakers/page/5473/
Noot voor redacties


World Foresight Forum Foundation

Noot aan de reda ctie (

Razende Robot Reporter