Gemeente Someren


Commissievergaderingen en de kerntakendiscussie

Tijdens de vergaderingen van de commissies Ruimte en Burger en Bestuur op resp, 13 en 14 april a.s. wordt u nogmaals in de gelegenheid gesteld om uw reactie op de kerntakendiscussie met de daarbij voorgestelde maatregelen kenbaar te maken. Het spreekt voor zich dat in de commissie Ruimte voorstellen met betrekking tot de inrichting van de openbare ruimte aan de orde komen en tijdens de commissie Burger en Bestuur de voorstellen over instellingen als Onis, Rick, bibliotheek en maatschappelijk werk kunnen worden besproken.
Via deze link komt u bij het betreffende raadsvoorstel met bijbehorende matrix, waarin de voorstellen staan beschreven en die, waar mogelijk, zijn doorberekend.

Wat houdt het spreekrecht precies in?
U vertelt uw mening, maar er is geen dialoog en u krijgt geen antwoord van de commissieleden. Wel kunnen de commissieleden u nog aanvullende vragen stellen. De commissie overweegt uw standpunt bij de uiteindelijke besluitvorming, in de raadsvergadering. Omdat alle belanghebbenden al in een eerdere fase gebruik hebben kunnen maken van het spreekrecht wordt u nadrukkelijk verzocht u te beperken tot die informatie waarover de raads- of burgerleden mogelijk nog niet beschikken. Op deze manier houden we de discussie voor alle partijen interessant.

De maximale spreektijd is 5 minuten per inspreker, dat is ongeveer 1 getypt A4-tje.
U kunt zich voor het spreekrecht aanmelden bij de griffier.

Dat kan telefonisch: 0493 - 494 888 of 06-535 14 594

dan wel per e-mail j.laurensjanse@someren.nl.