Anadolubank Nederland boekt een record winst over 2010

Persbericht van Anadolubank Nederland

De gemiddelde RoE (Return on Equity) voor belasting over 2010 is 26.10%, de gemiddelde RoE na belasting is 19.48%. Ruim de helft van de winst is afkomstig van activiteiten op de wholesale en retail markt, het resterende deel is afkomstig van een herschikking van de beleggingsportefeuille.

De solvabiliteitsratio per eind 2010 is 16,95%. De liquiditeit eind 2010 is aanmerkelijk boven de door de centrale bank voorgeschreven minimum liquiditeit.

De winst na belasting zal in zijn geheel worden toegevoegd aan de reserves van de bank. De bank is actief in de markt sinds begin 2008. Sindsdien zijn alle jaren met winst afgesloten. De winst na belasting is al deze jaren i.n zijn geheel toegevoegd aan de reserves, er zijn geen dividenden uitgekeerd. De bank heeft tot nu toe geen enkele afboeking op debiteuren hoeven te doen. De bank heeft geen slechte leningen, hetgeen bijzonder is gelet op de ernst van de economische crisis.

Gelet op de goede resultaten heeft de Board of Management besloten de activiteiten de komende jaren uit te breiden. De aandeelhouder zal hiertoe de komende jaren het aandelenkapitaal verdubbelen. De eerste uitbreiding van het aandelenkapitaal heeft inmiddels per 1 april 2011 plaatsgevonden.

De bank is met name dank verschuldigd aan haar Nederlandse retail klanten. De bank heeft in korte tijd een trouwe klantenkring opgebouwd en onderscheidt zich van de concurrentie door haar klanten een hoge service te bieden.

De bank wordt geleid döor de heren S. Akkartal en D. van Leeuwen, beide Algemeen Directeur. Volgens de heer Akkartal is de goede winst het logisch gevolg van het prudente commerciele beleid en het stringente risk management beleid. De heer van Leeuwen voegt hieraan toe dat het goede personeelsbeleid en teamwerk binnen de bank alsmede de hoge service verlening aan de klanten en de hoge klantentevredenheid belangrijke pijlers zijn onder de goede resultaten van de bank.

De bank heeft besloten dat, ondanks de goede winstgevendheid, er dit jaar evenals vorige jaren geen bonussen worden uitgekeerd aan directie en medewerkers.

Wij, Anadolubank Nederland NV., wil haar dank uitspreken voor het vertrouwen en steun van haar klanten.




Razende Robot Reporter