Politie Brabant Zuid-Oost

Politie arresteert man voor brandstichting in portiek

Geldrop, 13-04-2011 o De politie heeft woensdagmorgen rond 7.30 uur een 35-jarige man uit Eindhoven aangehouden op de Korte Kerkstraat.

De politie kreeg wat eerder een melding dat daar in een portiek een brandje was gesticht. Ter plaatse troffen de agenten de man met bij hem een stapeltje kranten dat was aangestoken. Het vuur was inmiddels gedoofd en had geen verdere schade aangericht dan een zwartgeblakerde muur. De man is aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Eerder in de nacht waren er in Geldrop ook al twee branden. Op de Bleekvelden kwam rond 6.40 uur een melding van een brandende container. Dit vuur kon door de brandweer worden geblust, zonder verdere schade. Nog eerder kwam rond 3.00 uur een melding van een uitslaande brand bij een supermarkt aan de Laan van Tolkien. Daarbij moesten omwonenden enkele uren hun woning verlaten tot de brandweer het vuur geblust had. De politie onderzoekt nog of bij deze branden ook sprake was van brandstichting en of de later aangehouden verdachte er mogelijk iets mee te maken heeft.