Politie Groningen

Woensdag 13 april 2011

Provincie Groningen, 13-04-2011

Hennepplantages opgerold

WINSCHOTEN / OUDE PEKELA De politie heeft dinsdagochtend in Winschoten en in Oude Pekela een hennepplantage opgerold. In een woning aan de Grintweg in Winschoten werden 417 planten en de gebruikelijke kweekapparatuur aangetroffen. De 75- jarige bewoner en een andere bewoner (leeftijd onbekend) worden verhoord als verdachte. In een schuur bij een woning aan de Gelmswijk werden 330 planten en de gebruikelijke kweekapparatuur gevonden. Drie mannen (22, 24 en 46 jaar uit Oude Pekela en Hoogezand) werden aangehouden. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. De hennep en de apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd.

Man fietst op A7

SCHEEMDA Een 57-jarige fietser uit Midwolda is dinsdagnacht aangehouden voor rijden onder invloed. Bij de politie kwam een melding binnen dat iemand op de vluchtstrook van de A7 fietste. Agenten troffen hem vlak voor het tankstation. Hij slingerde, zonder fietsverlichting, over de vluchtstrook. De man had een warrig verhaal en de man rook naar alcohol. Een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De fietser kreeg proces-verbaal. Bovendien kreeg hij twee bekeuringen mee: voor het fietsen op de vluchtstrook en het fietsen zonder fietsverlichting.

Fietsers botsen door toeterende buschauffeur

GRONINGEN Moeder en dochter uit Groningen zijn dinsdagmorgen op de Oosterhamriklaan tegen elkaar gebotst. Een bus reed langs de fietsers en claxonneerde. De 31-jarige vrouw en haar 10-jarige dochter uit Groningen schrokken hier zo van dat ze tegen elkaar aan kwamen. Het meisje liep een snee op in haar gezicht, haar bril was stuk en de fiets raakte beschadigd. Ze moest voor behandeling naar een ziekenhuis.

Winkeldief aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft dinsdagmiddag in een bouwmarkt aan de Groningerweg in Groningen een 67-jarige man uit Zuidlaren aangehouden. De man werd door winkelpersoneel betrapt bij het stelen van gereedschap. Hierbij maakte de winkeldief gebruik van gereedschap uit de winkel. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd na verhoor heengezonden. Ook kreeg de hij een ontzegging voor de bouwmarkt uitgereikt.

Fietser gewond bij verkeersongeval

SAPPEMEER Een 61-jarige fietser uit Sappemeer is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. De man reed in de Noorderstraat over een fietspad en werd nabij een supermarkt over het hoofd gezien door een 55-jarige automobilist uit Zuidbroek. De fietser kon de andere bestuurder niet meer ontwijken en kwam via de auto op het wegdek terecht. De Sappemeerster is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Fietser over vluchtstrook A7

SCHEEMDA De politie heeft woensdagnacht op de A7 bij Scheemda een 57-jarige fietser aangehouden. De inwoner van Midwolda wilde in de nacht naar een tankstation om bepaalde boodschappen te doen. Toen agenten met hem in gesprek gingen, roken zij een stevige alcohollucht. Uit een alcoholtest bleek dat de fietser onder invloed van alcohol was. Hij had een promillage van ruim 1,45 in zijn bloed. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Bejaarde bestuurder op de bon

STADSKANAAL Dinsdagavond is een 76-jarige automobilist uit Stadskanaal door agenten op de bon geslingerd. De man reed met zijn voertuig op de Korte Hemenwegweg in zijn woonplaats. Agenten zagen dat de Kanaalster niet handsfree aan het bellen was en bij het afslaan geen richting aangaf. Bij controle bleek dat het rijbewijs van de bestuurder al meer dan een jaar was verlopen. Met een aantal bekeuringen op zak kon hij zijn weg weer vervolgen. Hij mocht niet verder rijden.

Inbreker overlopen bij inbraak

SCHARMER Een 40-jarige café-eigenaar heeft woensdagmorgen rond 05:00 uur in zijn café aan de Hoofdweg in Scharmer een inbreker overlopen. De man hoorde lawaai beneden in zijn zaak. Toen hij ging kijken kwam hij oog in oog te staan met een inbreker. Deze bedreigde de eigenaar met de dood. De 40-jarige eigenaar zag kans zijn café uit te werken. Hij zag dat de inbreker er vandoor ging in een wit bestelbusje. Uit onderzoek bleek dat de inbreker een bovenlicht had opengebroken en dat er geld was weggenomen. De forensische recherche heeft meerdere sporen veiliggesteld. Even later kreeg de politie een melding van een aanrijding aan de Herenlaan in Scharmer. Een 54-jarige bewoner was wakker geworden van een harde klap. Toen hij ging kijken zag hij dat een wit bestelbusje zijn geparkeerde auto had aangereden en daarna was doorgereden. Een zoektocht in de omgeving was zonder resultaat. De politie stelt een onderzoek in naar beide incidenten.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 12 april op diverse plaatsen het verkeer.

Tjuchem, N33:aantal geregistreerde voertuigen: 1689, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Veendam, N366:aantal geregistreerde voertuigen: 1582, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, N370:aantal geregistreerde voertuigen: 1272, aantal overtredingen: 43, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.