Knight introduceert liquiditeitsplatform Knight Match Europe

Persbericht van PR Newswire

JERSEY CITY, New Jersey en LONDEN, April 13, 2011 /PRNewswire/ -- Knight Capital Group, Inc. heeft vandaag de introductie bekendgemaakt van Knight Match Europe, een niet getoond liquiditeitsplatform voor het verhandelen van Europese aandelen. Knight Match levert een unieke liquiditeitspool aan de Europese markt waarbij het verkoop-, institutionele, algoritmische en belangrijke orderstromen samenbreng. Knight Match is een broker crossing system (BCS) dat anonieme toegang en mogelijkheden op het gebied van handelsuitvoering biedt voor het verbeteren van prijzen. Knight Match Europe's differentiatiefunctie is de aanwezigheid van verkooporderstroom, zowel limiet en verhandelbare, in de pool. De combinatie van orders die afkomstig zijn van institutionele bureaus en koopzijde algoritmes, en tevens van Knight's effectenmakelaars-handelaar-cliënten en Knight Link Europe's "market-making"-stroom leveren verhoogde mogelijkheden voor orderafhandeling. Orders worden uitgevoerd volgens een prijs-/gelijke verdelingsprotocol wat een gelijkwaardig speelveld creëert door orders af te handelen tegen de best mogelijke prijs die evenredig onder alle overeenkomende orders wordt verdeeld in plaats van op een "wie het eerste komt, wie het eerst maalt" basis. Een andere onderscheidende factor van Knight Match Europe zijn de verschillende ordertypen die geaccepteerd worden in het platform: Limietorders (LMT), Immediate-or-Cancel (IOC), Peg Orders (Mid- and Near-Touch). Knight Match Europe is gebaseerd op het zeer succesvolle Knight-model, dat ontwikkeld is voor handel op Amerikaanse aandeelmarkten. Knight Match gebruikt dezelfde technologiestandaarden die het hoge volume, lage latentie handelsinfrastructuur van Knight ondersteunen. Knight kan een breed scala aan handelsarchitecturen en capaciteitsvereisten verwezenlijken op basis van onze leidende technologie, uitgebreide market-making-activiteiten en directe lidmaatschappen van meer dan 20 Europese beurzen en multilaterale handelsfaciliteiten (MTFs). Cliënten kunnen op de volgende manier toegang verkrijgen tot Knight Match Europe: Knight Direct uitvoerend managementsysteem, Knight's volledige suite aan algoritmes, FIX 4.2, Bloomberg, FidessaNet, ULNet, Thompson Reuters, TradeWeb, Trading Screen en alle FIX-compliant EMS/OMS.
De introductie of Knight Match Europe volgt de succesvolle lancering van Knight Link Europe in november 2009 en zet de toewijding van het bedrijf aan het leveren van alternatieve liquiditeitsproducten voort en verhoogt haar capaciteiten in pan-Europese aandelen. Neem voor meer informatie contact op met Bradley Duke, Managing Director en voorzitter of Knight Direct in Europa, via +44-20-7997-7818 of bduke@knight.com; of Kee-Meng Tan, Managing Director een voorzitten van Electronic Trading Group in Europa, via +44-207-997-7778 of ktan@knight.com.
Over Knight
Knight Capital Group (NYSE Euronext: is een internationaal bedrijf voor financiële dienstverlening dat een breed scala aan cliënten, waaronder kopers en verkopers, toegang biedt tot de kapitaalmarkten over meerdere activaklassen. Het hoofdkwartier van Knight is gevestigd in Jersey City, N.J. en het bedrijf heeft een groeiende internationale aanwezigheid in de Amerikas, Europa en Azië/het Pacifische gebied. Ga voor meer informatie over Knight naar http://www.knight.com. Bepaalde uitspraken in dit bericht kunnen vooruitziende uitspraken betreffen in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze vooruitziende verklaringen zijn geen historische feiten en zijn gebaseerd op actuele verwachtingen, inschattingen en toekomstverwachtingen over de industrie van het bedrijf, de overtuigingen van het management en bepaalde aannames gemaakt door het management, waarvan de meeste van nature een intrinsieke onzekerheid bevatten en derhalve buiten onze controle liggen. Derhalve wordt de lezer gewaarschuwd dat dergelijke vooruitziende uitspraken geen garantie voor toekomstige resultaten vormen en dat deze onderhevig zijn aan bepaalde risico's, onzekerheden en aannames die moeilijk voorspelbaar zijn, welke omvatten, maar niet beperkt zijn tot: risico's met betrekking tot veranderingen in de marktstructuur, wettelijke of reglementaire wijzigingen, de kosten, de risico's die verbonden zijn aan de prestaties van Knight's Electronic Trading Group, the integratie en bedrijfsvoering van onlangs overgenomen bedrijven, of intern ontwikkelde bedrijven, of bedrijven die in de toekomst worden overgenomen door het bedrijf. De lezer dient de risico's en onzekerheden zoals beschreven in de rapportage van het bedrijf die zijn ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) na te lezen. Hieronder vallen ook, maar niet alleen, de beschrijvingen onder de koppen "Certain Factors Affecting Results of Operations" en "Risk Factors" in het jaarverslag van het bedrijf op formulier 10-K voor het jaar eindigend op 31.12.10, en in andere verslagen en documenten die het bedrijf van tijd tot tijd indient bij de SEC. Deze informatie dient ook te worden gelezen samen met de geconsolideerde financiële verslagen van het bedrijf en de notities die horen bij het jaarverslag ingediend op formulier 10-K voor het jaar eindigend op 31.12.10 en in andere verslagen of documenten die het bedrijf van tijd tot tijd indient bij de SEC.

Knight Capital Group, Inc.

CONTACT: Kara Fitzsimmons, Director, Media Relations, +1-201-356-1523,kfitzsimmons@knight.com; Jonathan Mairs, vice-resident,Bedrijfscommunicatie, +1-201-356-1529, jmairs@knight.com; of MargaretWyrwas, Senior Managing Director, Communicatie, Marketing &Beleggingsrelaties, +1-201-557-6954, mwyrwas@knight.com