Gemeente Roermond

Rotonde Mussenberg wordt vóór bouwvak gerealiseerd

Tijdens de renovatie van de Maasbrug op de N280, die dit najaar is gepland, wordt het verkeer onder andere omgeleid via de Maastrichterweg-Rijksweg N271. Volgens B&W is het niet wenselijk dat tijdens de renovatie van de Maasbrug tegelijkertijd grootschalige werkzaamheden worden uitgevoerd op de Maastrichterweg-Rijksweg N271. Daarom is onlangs besloten de aanleg van de rotonde Mussenberg (ter hoogte van Porta Rura) op laatstgenoemde weg te vervroegen. Ook is besloten de ontsluitingsweg naar het bedrijventerrein Zuidelijke Stadsrand over circa 400 m aan te leggen.

Dit najaar en komend voorjaar zal naast de renovatie van de Maasbrug ook de reconstructie van de Rijksweg N271 door Swalmen plaatsvinden. Het tijdstip van de uitvoering van het resterende deel van het groot onderhoud Maastrichterweg-Rijksweg N271 wordt afhankelijk gesteld van de verkeersomleidingen, die nodig zijn voor de werkzaamheden aan de Maasbrug. Naar verwachting wordt het resterende deel van het groot onderhoud aan de Maastrichterweg-Rijksweg N271 ná het voorjaar van 2012 uitgevoerd.

De Gemeente Roermond is al sinds het najaar van 2010 bezig met de planvoorbereiding van het groot onderhoud aan de Maastrichterweg-Rijksweg N271. Het gaat hierbij om het gedeelte vanaf de Hambeek tot aan de gemeentegrens met Maasgouw, een traject van circa 3,7 km lengte. Voor eventuele vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met de projectleider van de gemeente, de heer R. Rosenboom, bereikbaar onder (0475) 359 261.