Vestia


13-4-2011

Vestia Jong steunt The Hague Moves

---

The Hague Moves organiseert in samenwerking met Vestia Jong de choreografiewedstrijd van Den Haag. Dans- en of choreografische talenten krijgen hiermee de kans een optreden te winnen op het Vestia Jong Stage op Parkpop en in het Culturalis Theater in Den Haag. Deelnemers kunnen zich tot 22 april aanmelden en zich presenteren voor de vakkundige jury.

Wie durft de uitdaging aan?
Alle jonge, niet-professionele dansers en choreografen tussen 15 en 35 jaar worden opgeroepen om mee te doen. Het thema is Moving Stories. De uitdaging is diepte aanbrengen in de voorstelling. The Hague Moves zoekt bewust naar de achterliggende verhalen van choreografieën en wil dat het verhaal werkelijk wordt vertaald in dans.

Workshops en coaching
Om de ontwikkeling van de choreografen en dansers te stimuleren, worden tijdens deze editie van The Hague Moves extra veel workshops en coaching gegeven. Zo kunnen de deelnemers onder andere leren over blessurepreventie, het professioneel mixen van muziek en geven professionele choreografen les in het maken van een danscompositie die maximaal 8 minuten mag duren.

Talentontwikkeling
The Hague Moves is blij dat de populariteit van dans steeds groter wordt, maar vindt ook dat dans als kunstvorm serieus behandeld moet worden en verscherpt daarom de criteria en begeleiding. Hierbij draait alles om talentontwikkeling. Talentontwikkeling is ook hetgeen dat Vestia Jong beweegt. Daarom doet Vestia een oproep aan jongeren uit haar wijken om mee te doen en deze kans te grijpen. Wie zich tot de finale van de wedstrijd weet te dansen, mag optreden op het Vestia Jong Stage op Parkpop: hét podium voor jonge danstalenten.

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich tot 22 april aanmelden via thehaguemoves@gmail.com. Op 23 en 24 april worden de voorrondes gehouden in het Culturalis Theater, waarbij de dansverhalen worden uitgekozen die door mogen naar de kwartfinale op 7 mei. Op 26 juni mag de winnaar onder andere optreden op het Vestia Jong Stage op Parkpop.


*

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 80.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen verspreid over het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 1.000 mensen bij Vestia.