Hoefnet

Nieuws

Biddinghuizen op koers

13-04-2011

Na de eerste editie in 2010 van de Flevomendagen op de terreinen van FlevOnice in Biddinghuizen staan de Paasdagen weer geheel in het teken van de mensport. Ruim 90 deelnemers zullen op zondag 24 en maandag 25 april a.s. op het scherpst van de snede strijden om de eerste plaats in hun discipline. Want niet alleen vierspannen zullen aan de start verschijnen, ook enkel- en tweespannen geven acte de presence.

Programma

Vorig jaar werd voor het eerst op de unieke terrein rond de schaatsbaan van FlevOnice een nationale menwedstrijd gehouden, koetsiers die met paarden (of pony's) voor de wagen twee dagen lang in de verschillende onderdelen strijd leverden.
De tweede editie is wederom gepland tijdens de Paasdagen. Op zondag 24 april zullen de deelnemers in de dressuur hun kunnen tonen, gevolgd door de vaardigheid, een behendigheidsparcours waarbij de stuurmanskunsten van de menner op de proef worden gesteld. Maandag 25 april - tweede Paasdag - wordt de spectaculaire marathon gehouden. In een parcours van zo'n 17 kilometer rijden de deelnemers zeven hindernissen, op hellingen en door het water. Juist de menners én paarden door deze hindernissen te zien galopperen is een mooi schouwspel en daarom zijn alle hindernissen rond het hoofdgebouw van FlevOnice gebouwd zodat een deelnemer gemakkelijk te volgen is.

Nieuwe wedstrijdleider

In de organisatie van de Flevomendagen is dit jaar noodgedwongen een wijziging geweest. `Rob Taconis van SportsUnlimited en organisator van de Flevomendagen, kreeg gezondheidsproblemen en moest samen met zijn vrouw noodgedwongen dit jaar een stapje terug doen', aldus Ton Kruithof, vierspanrijder en mede-initiatiefnemer van het evenement. Kruithof trok aan de bel bij de KNHS en kreeg vanuit de hippische bond vorige maand ondersteuning in de vorm van een nieuwe wedstrijdleider, Marie de Ronde-Oudemans, echtgenote van vierspanrijder Koos de Ronde, jurylid en organisator van het WK Vierspannen in 2008. De Ronde: `Dit is de eerste keer dat de KNHS op deze manier een menwedstrijd helpt, de mogelijkheid was er al langer om op deze manier een nieuwe organisatie op weg te helpen, maar hiervoor kan het natuurlijk ook. Het loopt inmiddels goed en als het weer een beetje meewerkt, wordt het gewoon een leuk evenement in Biddinghuizen. Na dit evenement is het belangrijk goed te evalueren en een bredere organisatorische en financiële basis te creëren om in 2012 beter beslagen ten ijs te komen in geval van calamiteiten, want de locatie biedt ongekende mogelijkheden en die moeten benut worden.'

Meer informatie

Zondag 24 april 2011 - Eerste Paasdag
08.30 uur Start dressuur (alle klassen)
09.30 uur Start vaardigheid (alle klassen)

Maandag 25 april 2011 - Tweede Paasdag
08.00 uur Start marathon (alle klassen)
17.30 uur Prijsuitreiking

Locatie: FlevOnice, Strandgaperweg 20, 8256 PZ Biddinghuizen (www.flevonice.nl)

Meer informatie: www.flevomendagen.nl (startlijsten worden 20 april a.s. op de website vermeld)