Politie Zaanstreek-waterland

Straatroof

Purmerend, 13-04-2011 o Zaternacht 10 april omstreeks 2.30 uur hebben drie jongens een 32-jarige man uit Purmerend beroofd op de Purmerdijk in Purmerend.

Straatroof in Purmerend

De man fietste naar huis toen hij ter hoogte van de tweede brug na de kinderboerderij (verbinding Vrouwenzandstraat Lamoenstraat) met een stok of een soortgelijk voorwerp in zijn gezicht werd geslagen en ten val kwam. Onder bedreiging moest hij zijn portemonnee met inhoud afgeven en werd zijn mobiele telefoon Nokia N900 weggenomen.

Doordat het slachtoffer zijn bril is verloren tijdens zijn val heeft hij de daders niet goed kunnen zien. Wel weet hij dat het gaat om drie jonge jongens die donker gekleed waren. Een van de jongens sprak met een Surinaams accent. Ze droegen of een capuchon of een helm op het hoofd en reden weg op brom/snorfietsen. Twee personen op een bromfiets in de richting van de brug naar de Vrouwenzandstraat en één persoon in de richting van de Lamoenstraat.

De politie wil deze zaak oplossen en is daarom op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden via: 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.