Politie Drenthe

Woensdag 13 april 2011

Provincie Drenthe, 13-04-2011

Politie onderzoekt overval woning bejaarde

EMMEN Donderdagavond is een 86-jarige man in zijn woning aan de Laan van de Bork overvallen. Tegen tien uur s avonds ging de bel en de bewoner deed open. Aan de deur stonden drie mannen die hem naar binnen duwden en bedreigden met een pistool. De bejaarde bewoner verzette zich en riep dat hij de politie al had gebeld. Daarop zag hij kans om naar buiten te lopen en om hulp te roepen. Daarna zijn de drie overvallers snel vertrokken. Ze zijn in een auto gestapt en de straat uit gereden. Het is nog niet bekend of er iets is meegenomen. De politie is direct met een onderzoek gestart in en bij de woning. Vandaag wordt het uitgebreid met een buurtonderzoek. De politie wil weten of er getuigen zijn die informatie hebben over deze overval. Deze mensen wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie in Emmen, telefoon 0900 8844. Hebt u wel informatie maar wilt u die anoniem doorgeven dan kan dat bij Meld Misdaad Anoniem op telefoon 0800 7000.

Fietser gewond na aanrijding

NOORDSCHESCHUT Een 83-jarige fietser uit Nieuw Balinge is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op het Zwarte Dijkje in Noordscheschut. De man is voor controle naar het ziekenhuis in Hoogeveen gebracht. Een 29-jarige vrouw uit Hoogeveen reed in haar auto in de richting van Hollandscheveld. Plotseling hoorde zij een klap en zag de fietser op de grond liggen. De fietser is vermoedelijk vanaf de stoep de weg opgefietst. De politie doet nader onderzoek.

Man aangehouden wegens winkeldiefstal

ASSEN De politie heeft maandagavond een 29-jarige man uit Assen aangehouden wegens winkeldiefstal. De man zou goederen hebben weggenomen uit een supermarkt aan de Nijlandstraat. Hij is ingesloten voor verhoor.

HOOGEVEEN Dinsdagmiddag werd een 56-jarige man uit Hoogeveen betrapt bij winkeldiefstal in een supermarkt aan de Wielewaal. Hij is aangehouden en krijgt een proces-verbaal.

Jongens aangehouden na schieten met luchtdrukpistool

EMMEN Dinsdagmorgen heeft de politie twee jongens aangehouden uit Emmen, van 19 en 21 jaar. De politie kreeg een melding dat in de Rietlanden een auto reed met twee knapen er in, waarvan de bijrijder uit de auto hing met iets in zijn handen dat op een pistool leek. Bij een basisschool schoot de een van hen met het pistool in de lucht. De melder kon de politie aangeven waar de auto reed en op zijn aanwijzingen werd de auto op het industrieterrein aan de kant gezet. De twee werden aangehouden. Een luchtdrukpistool is in beslag genomen. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilisten gewond bij ongeval

NORG Dinsdagmorgen zijn twee automobilisten uit Norg gewond geraakt bij een aanrijding op de Langeloërweg. Bij de kruising met de Wilterweg botste een 69-jarige vrouw achterop de stilstaande auto van een 40-jarige man. Beide zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Resultaten verkeerscontrole

ZUIDLAREN Bij een bromfietscontrole op de Hanekampen zijn tien bekeuringen uitgedeeld aan bromfietsers. Vijf bromfietsen bleken een te hoog vermogen te hebben; vijf bekeuringen betroffen andere feiten zoals rijden zonder rijbewijs. Vijf andere verkeersdeelnemers kregen bekeuringen voor rijden zonder gordel en niet handsfree bellen.

HOOGEVEEN Bij een controle op de Schutstraat zijn acht bestuurders bekeurd voor rijden door rood licht. Daarnaast zijn nog zes bekeuringen uitgedeeld voor andere overtredingen als mobiel bellen achter het stuur. Een automobilist raakte zijn rijbewijs kwijt nadat hij met 100 km/u reed op een plek waar 50 is toegestaan.