Politie Limburg-Zuid

Eigenaar gestolen fiets achtervolgt dader op zijn vermoedelijke fiets

13-04-2011 | 10:51 | Brunssum

Een 47-jarige man uit Brunssum heeft gisteravond de dief van zijn fiets in de kraag kunnen grijpen door hem te achtervolgen op de vermoedelijke fiets van de dader zelf.
De man kwam rond half negen in zijn woning aan de Hugo de Grootstraat en vroeg aan zijn vrouw op iemand van het gezin in de schuur was. Hij zag daar twee silhouetten. Zijn vrouw antwoordde ontkennend waarna de man poolshoogte ging nemen. Hij zag dat een jongen met zijn fiets naar buiten kwam en er direct vandoor ging. Een tweede jongen rende weg. De Brunssummer greep een fiets die tegen de schuur stond en zette de achtervolging in. Enige tijd later kon hij de 14-jarige dader staande houden en aan de politie overleveren. De tweede dader is vooralsnog spoorloos.
De politie vermoedt dat de fiets waarop de Brunssummer de dader heeft achtervolgd door laatstgenoemde zelf bij de schuur is neergezet. Onderzoek zal uitwijzen of dat zo is en of de dader de rechtmatige eigenaar van de tweewieler is of dat de fiets eerder door hem ergens anders is gestolen.