Delta


---

Nieuw telefoniecontract ZeelandNet en Ziggo

Middelburg, 13-4-2011

ZeelandNet en Ziggo hebben gisteren hun bestaande overeenkomst over de afwikkeling van telefonieverkeer voor minimaal 3 jaar verlengd. Ziggo ondersteunt de groei en innovatie van telefonische diensten voor klanten van ZeelandNet met een nieuw platform. ZeelandNet zal gebruik gaan maken van het Voice over Internet Protocol (VoIP), dat Ziggo ook voor haar eigen klanten gebruikt.

ZeelandNet bedient 48000 huishoudens met een vaste telefonieverbinding. Vanwege de verwachte groei in volume en behoefte aan innovatie is gekozen voor het nieuwe toekomstvaste platform. Dat betekent dat nieuwe toekomstige ontwikkelingen en technologieën direct bij ZeelandNet ingevoerd kunnen worden.

Hendrik de Groot, Directeur Zakelijk van Ziggo: "Voor Ziggo Zakelijk is ZeelandNet een belangrijke klant. Op basis van het nieuwe contract kunnen wij de groei van telefonieklanten bij ZeelandNet prima ondersteunen. De klanten van ZeelandNet krijgen hiermee toegang tot hoogwaardige telefoniediensten gebaseerd op geavanceerde technologie."

Pascal de Klerk, Directeur DELTA Comfort: "We denken met deze verlenging van het contract de komende jaren helemaal up-to-date te zijn op het gebied van telefonie. Mede daarom hopen we onze nummer 1 positie binnen de Providermonitor van de Consumentenbond de komende jaren te kunnen handhaven."

Over ZeelandNet
ZeelandNet is een regionale telecomaanbieder actief zowel op de particuliere als zakelijke markt. Zakelijk is ZeelandNet een van de belangrijkste spelers op het gebied van glasvezelverbindingen en diensten die hierover worden getransporteerd. ZeelandNet is een 100% dochteronderneming van DELTA Comfort B.V.

Over Ziggo
Ziggo is een landelijke aanbieder van media- en communicatiediensten. Ziggo bedient circa 3,1 miljoen huishoudens, 1,5 miljoen breedband internetklanten, 1,8 miljoen afnemers van digitale televisie en 1,1 miljoen telefoonabonnees. Producten en diensten voor de klein- en grootzakelijke markt betreffen zaken als telefonie, datacommunicatie en elektronische betalingsmogelijkheden. Het verzorgingsgebied - met sterke regionale bases - strekt zich uit over het grootste gedeelte van Nederland. Meer informatie over Ziggo: www.ziggo.com, meer informatie over de zakelijke producten en diensten op www.ziggozakelijk.nl.