Dura Vermeer renovatieprijs

Hengelo - 13 april 2011

ROC van Twente en Politieacademie genomineerd voor renovatieprijs

De projecten ROC van Twente in Hengelo en Politieacademie in Apeldoorn gerealiseerd door Dura Vermeer Bouw Hengelo zijn genomineerd voor de prestigieuze Gulden Feniks Renovatieprijs in de categorieën renovatie en transformatie.

De Gulden Feniks is een prijs voor de beste renovatie- en transformatieprojecten die wordt uitgereikt door de onafhankelijke stichting Nationaal Renovatie Platform. Uniek aan de Gulden Feniks is het karakter van een integrale prijs. Het gaat om de culturele waarde, duurzaamheid, functionele kwaliteit, maatschappelijke waarde, economische aspecten, innovatie en technische uitvoering. Geen enkele andere prijs is zo veelzijdig van opzet.

ROC van Twente te Hengelo
In 2008 heeft Dura Vermeer Bouw Hengelo in combinatie het multifunctionele scholencomplex ROC van Twente opgeleverd. Een bestaand industrieel bedrijfsgebouw is getransformeerd naar een modern schoolgebouw. Zie de inschrijving op
http://www.guldenfeniks.nl/inzendingen/2011/transformatie/roc_van_twent e/

Politieacademie te Apeldoorn
In 2010 heeft Dura Vermeer Bouw Hengelo in combinatie de Politieacademie te Apeldoorn opgeleverd. Het bestaande rijksmonument van de Politieacademie is daarbij geheel in oude luister hersteld en voorzien van een bijzonder atrium en een uitbreiding. Zie de inschrijving op
http://www.guldenfeniks.nl/inzendingen/2011/renovatie/concernlocatie_po litieacademie/

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt plaats op dinsdag 7 juni 2011 op de PROVADA 2011 in de Amsterdam RAI. Voorafgaand aan de prijsuitreiking zal een debat plaatsvinden tussen een aantal juryleden en leden van het PROVADA Green Forum over hoe duurzaamheid te integreren in renovatieprojecten. Femke Halsema zal als erevoorzitter de prijsuitreiking inleiden.
---