Deelgemeente Charlois Rotterdam

Nieuwe beheerconstructie wijkgebouwen

De afgelopen weken leefde bij verschillende bewoners het idee dat de wijkgebouwen de Larenkamp, Millinxparkhuis en Oud-Charlois dicht gaan. Dat is niet het geval.

De wijkgebouwen de Larenkamp, Millinxparkhuis en Oud-Charlois blijven open voor activiteiten in de wijk. Alleen kijken we naar een betere en goedkopere beheerconstructie, verduidelijkt Theo Coskun, portefeuillehouder participatie bij deelgemeente Charlois.

Drie wijkgebouwen hebben vorig jaar een andere functie gekregen. Voor de Larenkamp in Zuidwijk, het Millinxparkhuis in de Tarwewijk en het wijkgebouw Oud-Charlois geldt dat niet. Zij behouden dezelfde functie. Alleen de exploitatie en het beheer veranderen, met ingang van 2012. De activiteiten voor de bewoners blijven. Coskun: De wijkgebouwen zijn er voor onze bewoners. Daar verandert niets aan.

Bij het veranderen van het beheer staan de wensen van bewoners centraal. In Oud-Charlois bleek het wijkgebouw bijvoorbeeld in de weekenden gesloten te zijn. Als bewoners willen dat dit verandert, moet dat kunnen, aldus de portefeuillehouder.