Deelgemeente Charlois Rotterdam

Charlois BOOMing: Weer vier bomen

Als ik uit mijn raam kijk, zie ik alleen lantaarnpalen en stenen. En duizenden autos die voorbij razen. Er is geen stukje groen. Ik ben hartstikke blij dat deze vier bomen hier nu geplant zijn, vertelt Janneke Bette enthousiast.

Ed Goverde, Janneke Bette en Leo Smits plantten een boom aan de Strevelsweg (fotopersbureau Cor Vos) Op 6 april plantte Ed Goverde, voorzitter dagelijks bestuur, samen met Janneke en Leo Smits (deelraad) vier populieren (beroli nansis) op de Strevelsweg, net onder de loopbrug van Zuidplein naar Ahoy.

Vorig jaar diende Janneke de aanvraag in. Het heeft even geduurd voor we bomen vonden, die hier kunnen overleven, legt Goverde uit. Er liggen hier veel kabels en leidingen in de grond. Gelukkig hebben we vier plaatsen gevonden waar ze wel kunnen groeien. Bovendien zijn deze bomen sterk en smal en hebben een brede kroon zodat zij voor genoeg groen in de omgeving zorgen. Het past ook uitstekend in ons 1000 bomenplan. En ik hoop dat meer mensen dit initiatief overnemen en een aanvaag voor bomen in hun straat of wijk indienen.