Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt verdachten aan voor mishandeling

Valkenswaard, 13-04-2011 o De politie heeft dinsdagochtend rond 7.00 uur een 21-jarige man uit Valkenswaard in zijn woning aangehouden. Later op de ochtend werd in het politiebureau aan de Valkenswaardseweg een 18-jarige man uit Valkenswaard gehoord als verdachte. Het tweetal zou woensdagochtend 9 maart rond 1.45 uur op de Markt twee jongens van 16 en 17 jaar uit Valkenswaard mishandeld hebben. De verdachten zouden de slachtoffers tijdens een ruzie met pepperspray in de ogen hebben gespoten.

De ruzie ontstond toen het 17-jarige slachtoffer zijn fiets zag staan die een dag eerder was gestolen. Toen een jongen zijn gestolen fiets wilde pakken, sprak de 17-jarige hem daarop aan en eiste zijn fiets op. De jongen liep daarop weg om even later terug te komen met een andere jongen. De fietseigenaar en een vriend van hem kregen toen pepperspray in de ogen gespoten. De daders liepen hierna hard weg. De slachtoffers deden aangifte van de mishandeling.

Mede aan de hand van meerdere ooggetuigenverklaringen kwam de politie de daders op het spoor. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.