Politie Zeeland


---

560-2011 Bestelauto rijdt tegen barrier, Kortgene
Op de Oost-Westweg is woensdagmorgen rond 07.45 uur een bestelauto tegen een betonnen barrier gereden.
De barrier, bestaande uit blokken beton, was geplaatst in verband met een tijdelijke wegomlegging. Vermoedelijk heeft de bestuurder van de bestelauto, een 56-jarige man uit de gemeente Tholen, zijn snelheid niet genoeg aangepast. Daardoor reed hij tegen de barrier aan en werden 13 blokken van 500 kg 'verplaatst'. De bestuurder bleef ongedeerd. Zijn voertuig raakte flink beschadigd en is vermoedelijk total loss.

561-2011 Auto tegen boom, Ovezande
Op de 's Heerenhoeksedijk is dinsdagavond een 48-jarige Goesenaar met zijn auto tegen een boom gereden.
Omstreeks 23.00 uur kwamen agenten na een melding ongeval met beknelling ter plaatse. Onder aan een dijk stond een auto tegen een boom. De bestuurder was bij kennis en niet zichtbaar gewond. In de auto hing een alcohollucht. De bestuurder zat niet bekneld. Hem werd gevraagd uit zijn auto te komen maar dat weigerde hij en deed zijn portieren op slot. Brandweer en ambulance waren ook ter plaatse gekomen. Uiteindelijk is de man uit zijn auto 'gepraat'.
Na controle door ambulancepersoneel werd hij aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Daar was hij het niet mee eens en reageerde verbaal agressief richting de agenten.
Ook tijdens de rit naar het politiebureau bleef de man agressief tegen de agenten. De Goesenaar probeerde één van hen te bijten, de ander werd geschopt op de arm en schouder. Beide agenten hebben hiervan aangifte gedaan.
Op het politiebureau weigerde hij mee te werken aan de ademproef waarvoor proces-verbaal werd opgemaakt. Uit navraag bleek ook dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.