Gemeente Kaag en Braassem

Basisschoolleerlingen Kaag en Braassem toekomstige milieuhelden theatervoorstelling van de Stichting Milieubende

De Milieudienst West-Holland biedt vanaf maandag 11 april tien basisscholen in de regio gratis de voorstelling en workshop âHoe word ik een milieuheld?â aan van de Stichting Milieubende. Het doel is kinderen uit, onder meer, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Rijnwoude en Kaag en Braassem aan het denken te zetten over de huidige milieu- en klimaatproblematiek.

Groene bril
De Milieudienst West-Holland is initiatiefnemer van dit project. Samen met vijftien gemeenten uit de regio werkt de Milieudienst West-Holland aan vermindering van de CO2-uitstoot. Dit doel kan alleen worden bereikt als overheid, bedrijven en inwoners samenwerken aan energiebesparing en duurzame energieproductie.

âTheater en workshop zijn voor kinderen van die leeftijd een doeltreffende manier van communicatie over milieu en duurzaamheid. Op een speelse manier leren de scholieren in teamverband door een âgroene brilâ te kijken en zelf duurzame oplossingen te verzinnen.â, aldus Liesbeth van Greuningen van de Milieudienst.

Programma
Twee professionele acteurs spelen het vrolijke stuk âEr is nog macaroni!â. Aansluitend volgt de workshop âHoe word ik een milieuheld?â, waarbij de leerlingen als denker, doener of dromer gaan verzinnen hoe ze nu al concreet kunnen bijdragen aan een beter milieu. Na afloop van de workshop werken de leerlingen een maand lang thuis en in de klas allerlei ideeën en acties uit en leggen deze vast in een, door hen, zelf gemaakt, heldenboek.

Wedstrijd
Iedere klas wordt gevraagd om het beste idee in te sturen. Stichting Milieubende legt de inzendingen voor aan een deskundige jury. Deze jury nomineert drie klassen met de meest aansprekende ideeën. Deze klassen worden uitgenodigd voor de feestelijke slotmanifestatie op vrijdagochtend 27 mei in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn.

Speeldata âHoe word ik een Milieuheld?â
Maandag 11 april 2011 Alphen a/d Rijn
Dinsdag 12 april 2011 Alphen a/d Rijn
Donderdag 14 april 2011 Ter Aar en Woubrugge
Vrijdag 15 april 2011 Aarlanderveen en Alphen a/d Rijn Maandag 18 april 2011 Zwammerdam en Hazerswoude-Rijndijk

Als u een voorstelling in een klas bij wilt wonen, kunt u contact opnemen met Monique Bos, via info@milieubende.nl. Zie ook www.milieubende.nl

Wanneer u meer informatie wilt over de Milieudienst West-Holland, kunt u kijken op www.energievoordetoekomst.nl en
www.energieservicepunt.nl.

Â