Gemeente Barneveld


Informatiebijeenkomst over Kerk en `Alcohol & Jeugd'

bijeenkomst kerk en alcohol

Op uitnodiging van een aantal voorgangers en wethouder Troost kwamen 15 tot 20 pastores van diverse kerken uit de gemeente Barneveld woensdag 6 april bij elkaar in de raadzaal van het gemeentehuis. Gespreksonderwerp was Kerk en `Alcohol & Jeugd'.

Een preventiewerker vertelde over alcohol en de schadelijkheid van dit verdovende middel op de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van kinderen en jongeren. Na een debat aan de hand van stellingen over de verantwoordelijkheid van ouders en de kerk deelde wethouder Troost waardebonnen van EUR 250 uit aan de aanwezigen. Als kerken dit jaar in de Week van Verslaving (6 t/m 13 november) aandacht besteden aan het onderwerp `Alcohol & Jeugd' kan deze waardebon verzilverd worden bij de preventieaanbieders IrisZorg, Stichting Voorkom! of De Hoop ggz.

Ds. Aangeenbrug vertelde over de wijze waarop de Hervormde Gemeente Barneveld aandacht heeft besteed aan het thema `Alcohol & Jeugd' en de positieve ervaringen die daarbij zijn opgedaan. De pastoresbijeenkomst werd afgesloten met een `markt' waar nader kennis gemaakt kon worden met het alcoholpreventieaanbod dat voor kerken beschikbaar is.

Mocht uw kerkelijke gemeente ook belangstelling hebben om in de maand november op de één of andere manier aandacht te besteden aan Alcohol & Jeugd, en wilt u daarbij ondersteuning van een preventieaanbieder en/of de gemeente Barneveld, stuur dan een e-mail naar g.kraan@barneveld.nl

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl