Gemeente Dongen

Dit zijn de winnaars van het Sportcafé!

Publicatiedatum: 13-4-2011

In een bomvol Sportcafé zijn gisteravond, dinsdag 12 april, de sportkampioenen van Dongen gehuldigd. Jong en oud genoten zichtbaar van een gezellige avond, die - als vanouds -gepresenteerd werd door Johan van der Made.

De winnaars

In de categorie 'junioren' ging Lekan Dalenberg (atletiek meerkamp) voor het tweede achtervolgende jaar met de titel 'sportman van het jaar' naar huis. Bij de sportvrouwen werd Yentl Evers uitgeroepen tot winnares. Binnenkort vertegenwoordigt zij Nederland op de EK Nunchaku-do. Daar gaat Yentl op de onderdelen kumite, kata en free-style voor de hoogste titel. Het meisjesteam C van Handbalvereniging Dongen won de prijs 'jeugdsportploeg van het jaar'.

Senioren
Wielrenner Bram de Kort pakte bij de senioren de titel 'sportman van het jaar'. Bij de vrouwen was de prijs voor tennisster Annelies Simons, een sportster die al jaren op hoog niveau acteert in binnen- en buitenland. Het eerste team van voetbalvereniging Dongen viel in de prijzen in de categorie 'sportploeg van het jaar'. De spelers kunnen terugkijken op een glansrijk seizoen, waarin zij uitkwamen in het zondagamateurvoetbal.

Aanmoedigingsprijs
Dit jaar reikte de gemeente Dongen een aanmoedigingsprijs uit aan het G-team van voetbalvereniging DVVC, dat sinds september 2010 in een speciale voetbalcompetitie van de KNVB speelt. Met luid gejuich namen de spelers in de leeftijd van 5 tot 49 jaar de prijs in ontvangst. Een moment, dat teamleider Kees van den Bemd zeer ontroerde. Wethouder Bas Evegaars: "Jullie hebben de Aanmoedigingsprijs echt verdiend, zowel spelers als begeleiders. Een groot compliment voor jullie inzet."

Petje op, Petje af
Het Sportcafé had een heel ander karakter dan het Sportgala van de afgelopen jaren. Ingegeven door de noodzakelijke bezuinigingen werd gekozen voor een andere opzet, in het cafégedeelte van sportcomplex De Salamander. Op het programma stond onder andere het succesvolle onderdeel Petje op, Petje af. Daarbij kwam Peter van Zon als winnaar uit de bus. Hij kreeg een mooie sporttas cadeau.

De Dongense sportfederatie voegde zich dit jaar bij de jury: Marcel van Hattum en Chris van der Waarden traden aan. Zij maakten de jury, bestaande uit René Bakelaar, Jacqueline Schilders, Piet Scheepers en Gerard Snels, compleet.

Wethouder Bas Evegaars: "We kunnen terugkijken op een geslaagde avond. Dongen heeft veel sportief talent in huis, dat zelfs op internationaal hoge ogen gooit. Daar mogen we trots op zijn."

Lekan Dalenberg
Lekan Dalenberg, sportman junioren

Yentl Evers
Yentl Evers, sportvrouw junioren

Handbalvereniging Dongen
Team meisjes C van HV Dongen

Bram de Kort
Bram de Kort

Annelies Simons

Annelies Simons

VV Dongen 1

VV Dongen 1

g team dvvc
G-team DVVC

Fotografie: Pix4Profs/Jan Stads.