Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 13-04-2011

Oplichter ingerekend

TILBURG / BREDA: Mede dankzij de hulp van het televisieprogramma Tros Opgelicht kon de Bredase politie een notoire oplichter inrekenen. De 49-jarige man wist met ooie verhalen en valse praatjes zijn
slachtoffers geld afhandig te maken. Daarbij zadelde hij hen op met rekeningen van telefooncontracten en TV/filmnet abonnementen.

De politie in Tilburg had drie aangiften tegen de man in behandeling. De verdachte (van oorsprong afkomstig uit Goirle) was echter
voortvluchtig en leidde een zwervend bestaan door Nederland waardoor hij niet te traceren was. Hij is al eerder opgepakt en veroordeeld voor oplichtingpraktijken.

In het kader van het onderzoek gaf de officier van Justitie enige tijd geleden al toestemming voor de arrestatie van de 49-jarige man.

Gedupeerden hadden ook het televisieprogramma Tros Opgelicht benaderd met verhalen over de oplichter. In samenwerking met de Tros lukte het om de man dinsdagavond 12 april 2011 op het station in Breda te arresteren. Dat gebeurde onder het oog van de camera. De 49-jarige verdachte is ingesloten en wordt momenteel verhoord. Daarnaast mag hij nog 180 dagen gevangenisstraf uitzitten. Er stond namelijk nog een vonnis voor hem open. (JS)

Arrestatie in Oisterwijk na vernieling ruit bankgebouw

OISTERWIJK: de politie heeft dinsdagavond op de Burg Verwielstraat een 54-jarige Pool aangehouden ter zake vernieling. Hij zou een ruit van de bank hebben ingeslagen. Een manager deed aangifte. Hij vertelde dat de verdachte eerder al voor overlast zorgde omdat hij op de grond lag bij de geldautomaten. Hij werd toen verzocht naar buiten te gaan. Even later werd de ruit ingeslagen. De verdachte, die onder invloed was van alcohol, verzette zich op het bureau. Hij verklaarde, met hulp van de tolkentelefoon, later op de avond dat in zijn tas een fles wijn en een fles wodka zat. Daarom was de tas erg zwaar. Hij had wel met die tas tegen het raam geslagen, maar had niet de opzet gehad de ruit te vernielen.

Agressieve winkeldief aangehouden in Tilburg

TILBURG: Een 43-jarige Tilburger is dinsdagmiddag rond 16.00 uur in een drogisterij op het Wagnerplein betrapt op winkeldiefstal.

Een medewerkster hield de Tilburger in de gaten omdat hij al eerder spullen gestolen had. Ze zag dat hij een tube gezichtscrème in zijn tas stopte. Hij liep naar buiten zonder het artikel af te rekenen. Hij werd buiten de winkel tegen gehouden door een beveiligingsbeambte. De winkeldief verzette zich waardoor de bewaker tegen de pui viel. De dief ging er vervolgens vandoor. In overleg met de officier van justitie werd besloten om de verdachte alsnog aan te gaan houden. Hij werd rond 18.40 uur in een woning in de wijk Groeseind aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De beveiliger deed aangifte, hij had een pijnlijke rug aan het incident overgehouden.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 13-04-2011 13:04 | © Regio Midden en West Brabant |