Telegraaf Media Nederland neemt Gaspedaal.nl en Huizenzoeker.nl over

Persbericht van Telegraaf Media Nederland

Telegraaf Media Nederland neemt zowel Gaspedaal.nl als Huizenzoeker.nl over. De overname komt voort uit de wens van het mediabedrijf om haar online portfolio uit te breiden met posities die aansluiten bij de verschillende fasen die de consument doorloopt in een aankoopproces. Naast het bieden van 'nieuws en inspiratie' wil Telegraaf Media Nederland verder uitbreiden met informatie die de consument op weg helpt met het daadwerkelijk kopen van een product. Met Gaspedaal.nl en Huizenzoeker.nl, twee metazoekmachines die het aanbod van duizenden occasions en huizen op een rij zetten, wordt de consument aan het einde van het aankoopproces bereikt. De inkomsten voor beide sites komen uit display advertenties en lead generation.

Naast Autovisie (krant, tijdschrift, website) heeft Telegraaf Media Nederland in het automotive- segment al Autotekoop.nl in haar portfolio. Binnen het woonsegment is zij online actief met Jaap.nl. "We zien Gaspedaal en Huizenzoeker als een uitstekende aanvulling op onze bestaande posities", aldus Marc Roos, directeur Digitaal van Telegraaf Media Nederland. "Door meerdere posities in de vraag- en aanbodmarkt voor auto's en huizen in te nemen kunnen wij nog beter inspelen op de ontwikkelingen in deze markten en de wensen van de verschillende partijen".

Gaspedaal en Huizenzoeker
Op beide sites kan de bezoeker snel een overzicht van het totale Nederlandse aanbod vinden. Op deze manier wordt het speurwerk op internet aanzienlijk beperkt.
Gaspedaal en Huizenzoeker zijn relatief nieuwe posities in hun segment die de afgelopen jaren een grote groei hebben doorgemaakt en in de tussentijd stevige posities in (de bereikstop 5 van) hun eigen segment hebben opgebouwd. Jan-Willem Tusveld, oprichter van Gaspedaal.nl en Huizenzoeker.nl: "Met onze ervaring en expertise hebben we een groot bereik opgebouwd met deze twee innovatieve zoekmachines. Telegraaf Media Nederland kan er voor zorgen dat er een volgende stap in de groei gemaakt gaat worden."

Meer informatie is te vinden op www.gaspedaal.nl en www.huizenzoeker.nl

Over Telegraaf Media Nederland
Telegraaf Media Nederland is onderdeel van TMG (Telegraaf Media Groep) en heeft in haar print portfolio o.a. landelijke, regionale en gratis dagbladen, tijdschriften en huis-aan-huisbladen. Online exploiteert Telegraaf Media Nederland meer dan honderd websites, waarvan een belangrijk gedeelte met landelijk, regionaal of lokaal nieuws. Ook heeft Telegraaf Media Nederland activiteiten op het gebied van (video)productie. Telegraaf Media Nederland is het meest complete mediahuis van Nederland, met mediamerken en -platformen die onmisbaar zijn voor consument en adverteerder.

Over InnoHolding B.V.
InnoHolding ontwikkelt innovatieve internetconcepten. Investeerders in InnoHolding zijn Vinden.nl B.V., o.a. eigenaar van de zoekmachines Vinden.nl en Zoeken.nl, en MarktPlaza B.V., eigenaar van de advertentiesite MarktPlaza.nl. Beide hebben veel expertise op het gebied van metasearchtechnologie. Hiermee worden vernieuwende internetconcepten in de markt gezet.

*




Razende Robot Reporter