Van Montfort voorgedragen als nieuwe voorzitter ActiZ

Persbericht van ActiZ

De heer prof. dr. Guus van Montfort is door het bestuur voorgedragen als nieuwe voorzitter van ActiZ. Tijdens de aanstaande Algemene Ledenvergadering op 18 mei spreken de leden zich uit over de voordracht. Bij instemming zal Van Montfort met ingang van 1 juni 2011 officieel de huidige voorzitter Han Noten opvolgen.

Het bestuur van ActiZ draagt Van Montfort voor als voorzitter vanwege zijn grote staat van dienst in de zorg. De heer Van Montfort heeft in zijn carrière ruime kennis en ervaring opgebouwd in de cure en de care; zowel vanuit de aanbiederzijde als de kant van de verzekeraar. Op thema's als governance, bekostiging, kwaliteit, zorg en technologie brengt Van Montfort veel expertise mee.
De heer Van Montfort is op dit moment nog directeur van Kiwa Prismant. In het begin van zijn loopbaan was hij onder andere werkzaam bij het ministerie van Volksgezondheid en het Nationaal Ziekenhuisinstituut (een van de rechtsvoorgangers van Prismant). Na deze periode was hij achtenhalf jaar directeur van Achmea Zorg. Sinds 2009 is Van Montfort ook actief als bijzonder hoogleraar Bedrijfseconomie, Zorg en Medische Technologie aan de Universiteit Twente.

Burgemeester
Guus van Montfort is beoogd opvolger van de huidige voorzitter Han Noten die dit voorjaar benoemd is als burgemeester van Dalfsen. Onder het vijf jaar durende voorzitterschap van Noten zette ActiZ belangrijke stappen in de ontwikkeling van de sector. Zo werd onder andere het kwaliteitskader Normen Verantwoorde Zorg nader uitgewerkt. Verder ontwikkelde de sector voor verpleging, verzorging, thuiszorg (VVT) en kraamzorg en jeugdgezondheidszorg zich tot een transparante en zelfbewuste sector die maatschappelijke verantwoording aflegt over kwaliteit van zorg, cliëntervaringen, bedrijfsvoering en financiële prestaties.




Razende Robot Reporter