Port of Rotterdam

Datum 13-4-2011
Bron Havenbedrijf Rotterdam N.V. ©

Honderdste aansluiting in glas

Afgelopen maandag is, voor Abengoa Bioenergy in de Europoort, de honderdste aansluiting gemaakt op de glasvezelring van het Havenbedrijf Rotterdam. BBned sluit bedrijven in de haven aan op de ring onder de naam "Fiberport". Verschillende aanbieders kunnen hun eigen diensten over een BBned verbinding aan de zakelijke markt aanbieden.

Abengoa, producent van biodiesel in de Europoort, wordt aangesloten op vier locaties, waarvan twee eerder dit jaar en twee binnen enkele weken. Het bedrijf VdBerg, dat de glasvezels levert en het graafwerk uitvoert, moest diverse gecompliceerde boringen maken. Er werd 34 meter spoor, 66 meter asfaltwegen en 43 meter leidingstroken gekruist.

Het Havenbedrijf gebruikt het 240 kilometer lange netwerk zelf voor onder andere de verkeersbegeleiding. Andere klanten zijn onder andere Shell, Gate Terminal, ECT, AccelorMittal en Boskalis. Het Havenbedrijf draagt hiermee bij aan de digitale infrastructuur in de haven, in toenemende mate belangrijk voor het vestigingsklimaat.

Bron: Havenbedrijf Rotterdam, 13-04-2011