Gemeente Barneveld


Wmo-raad jaarverslag 2010 en jaarplan 2011

De gemeente betrekt inwoners bij het maken van plannen voor maatschappelijke ondersteuning (bijvoorbeeld huishoudelijke hulp of mantelzorg). Deze burgerparticipatie en belangenbehartiging is geregeld door middel van een Wmo-raad, waar ongeveer 12 leden in zitten. De belangrijkste taken van de Wmo-raad zijn het gevraagd en ongevraagd advies geven aan de gemeente.

In het jaarverslag van de Wmo-raad is te lezen welke adviezen zij heeft uitgebracht aan de gemeente Barneveld in 2010. Het jaarverslag kunt u ook op deze site downloaden. Voor het jaar 2011 heeft de Wmo-raad ook een jaarplan geschreven, wat u eveneens kunt downloaden.

Eén van de speerpunten van de Wmo-raad in 2011 is sociale samenhang binnen de gemeente Barneveld. Daarnaast willen wij bijvoorbeeld aandacht besteden aan de vraag hoe inwoners van Barneveld het Servicepunt Werk, Zorg en Inkomen waarderen. En in het licht van de komende bezuinigingen zullen wij in de gaten houden hoeveel geld de gemeente Barneveld ontvangt en uitgeeft voor de uitvoering van de Wmo.

Wanneer u als inwoner te maken heeft met de Wmo of de Wet Werk en Bijstand, dan kunt u contact opnemen met leden van de Wmo-raad. Bijvoorbeeld als u suggesties heeft voor verbeteringen, of als u meer wilt weten over de Wmo-raad. Mailt u dan naar
wmoraad.barneveld@gmail.com of een telefoontje naar de secretaris van Wmo-raad, Thomas Kool (0342) 471153

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl