ProRail

Persbericht

13-04-2011

Uitbreiding fietsenstalling Chevremont van start

ProRail is deze week gestart met de uitbreiding van de onbewaakte fietsenstalling in Chevremont. De stalling telt nu 16 fietsplaatsen en wordt met 32 plaatsen uitgebreid naar 48. De uitbreiding is onderdeel van het landelijk programma âRuimte voor de fietsâ en wordt mede gefinancierd door de provincie Limburg en de gemeente Kerkrade. De werkzaamheden duren nog tot en met 11 mei.

De bestaande en nieuwe fietsklemmen hebben onderling voldoende ruimte zodat ook fietsen met bijvoorbeeld fietstassen of een breed stuur goed gestald kunnen worden. Verder zijn de rekken voorzien van aanbindmogelijkheden voor kabel- of beugelsloten. Naast de volledig overkapte stalling zijn er op station Chevremont ook 8 fietskluizen die worden verhuurd.

Ruimte voor de fiets

Gemiddeld pakt ruim veertig procent van de reizigers de fiets naar het station. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken, verbetert ProRail fietsenstallingen en lost fietsparkeerproblemen op bij stations, door vervanging en uitbreiding en betere benutting van bestaande stallingen en door nieuwbouw. Sinds 1999 zijn er landelijk 250.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd. Het totaal aantal stallingsplaatsen bij stations is nu zoân 360.000 en groeit de komende jaren naar ruim 400.000.